Karalienes Elizabetes II dēlam nāksies stāties tiesas priekšā

tautaruna.lv 13.janvāris 2022, 13:09
 
Reuters/Scanpix/LETA
ASV tiesa atkal atteikusies noraidīt Virdžīnijas Robertsas-Džiufras iesniegto civilprasību, kura apsūdz Lielbritānijas karalienes Elizabetes II dēlu princi Endrū seksuālā izmantošanā. Par to ziņo BBC.

Lielbritānijas princim Endrū augustā tiesā Ņujorkā tika izvirzīta apsūdzība par kādas sievietes seksuālu izmantošanu, kura apsūdzībā apgalvo, ka skandalozais nelaiķa finansists Džefrijs Epstīns viņu kā nepilngadīgo esot "aizdevis" dažādiem cilvēkiem seksuālām attiecībām.

ASV apgabaltiesā Manhatanā ierosinātajā lietā teikts, ka Virdžīnija Džufre ir prasītāja lietā pret apsūdzēto "princi Endrū, Jorkas hercogu".

Džufre apgalvoja, ka Endrū viņu seksuāli izmantojis Epstīna draudzenes Gīleinas Maksvelas mājoklī Londonā pirms vairāk nekā 20 gadiem, kad viņai bijuši tikai 17 gadi.

"Epstīns, Maksvela un princis Endrū piespieda prasītāju - bērnu - stāties dzimumsakaros ar princi Endrū pret viņas gribu," teikts apsūdzībā.

61 gadu vecais Endrū ir kategoriski noliedzis, ka viņam būtu bijis sekss ar Džufri, un ir sacījis, ka neatminas satikšanos ar viņu.

"Princim Endrū, kurš apsūdzības dedzīgi noliedz, būs iespēja publiski atjaunot savu reputāciju. Tomēr ir grūti iedomāties, ka karaliskā ģimene vēlētos redzēt viņu Ņujorkas tiesā. Un tas varētu nozīmēt ārpustiesas izlīgumu," izteicās Šoks Kuglans, BBC News karaliskās ģimenes korespondents.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:45

Jaunākās diskusijas