Ko kategoriski nevajadzētu ēst pirms vakcinācijas pret Covid-19?

tautaruna.lv 3.septembris 2021, 16:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Dažu pārtikas produktu lietošana pirms vakcinācijas pret Covid-19 var izraisīt sliktāku pašsajūtu pēc tās, raksta ria.ru, atsuacoties uz gastroenterologa Ņikitas Harlova teikto.

Nav nepieciešama īpaša sagatavošanās vakcinācijai pret Covid-19. Bet, ja dažas dienas pirms vakcinācijas koriģēt diētu un atteikties no dažiem pārtikas produktiem, tad pat nelielu blakusparādību iespējamība samazināsies, saka Harlovs. Viņš iesaka nepārēsties, jo tas negatīvi ietekmē imūnsistēmu, kā arī neēst pārtiku, kas var izraisīt alerģiju, neizmēģināt jaunus produktus.

Pēc viņa teiktā, pirms vakcinācijas ir svarīgi ierobežot ēdienu, kas satur lielu daudzumu ogļhidrātu.

"Saldumi pirms vakcinācijas ir tabu, jo cukura līmenis asinīs būs augstāks, un, ja cukurs būs lielāks, cilvēkam būs grūtāk panest vakcināciju. Tas attiecas uz visiem ogļhidrātiem, pat ne saldajiem: arī kartupeļi, graudaugi, maize var paaugstināt cukura līmeni asinīs. Jo mazāk cukura asinīs, jo ātrāk viss (blakusparādības pēc vakcinācijas - red.) pāries, ” - sacīja ārsts.

Viņš ieteica arī vismaz uz pusi samazināt augļu patēriņu.

"Jūs noteikti varat atstāt citrusaugļus: citronu, laimu, greipfrūtu. Visticamāk, banāns, vīnogas slikti ietekmēs (pašsajūtu pēc vakcinācijas - red.). Melone pirms vakcinācijas ir slikta ideja, jo tā ir alerģiskāka nek, piemēram, arbūzs. Augļus kopumā vajadzētu ēst vismaz uz pusi mazāk nekā parasti, ” ieteica ārsts.

Šādus noteikumus ieteicams ievvērot divas nedēļas pēc vakcinācijas, kamēr veidojas primārā imūnā atbilde, viņš sacīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas