Torņkalna iedzīvotāji ceļ trauksmi; viņiem jāmokās ar veselības problēmām

tautaruna.lv 3.septembris 2021, 15:46
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jau kopš vasaras sākuma Torņakalna iedzīvotāji regulāri gaisā jūt nepatīkamas smakas, kuru dēļ neesot iespējams atvērt mājas logus un izvēdināt telpas. Vietējie uzskata, ka pie vainas kaimiņos esošā ķīmiskā tīrītava, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Acis asaro, deguns tek, rīkles gals ir jēls, visu laiku ir jāklepo! Atnāk ciemiņi, viņi arī nevar pie manis uzturēties ilgāk par piecpadsmit minūtēm. Saka, ka labāk iet staigāt pa ielām!" saka Zītare.

Situācija ar minēto ķīmisko tīrītavu ir aktuāla jau vismaz četrus gadus, kad iedzīvotāji pirmo reizi vērsās pie raidījuma “Bez Tabu”, ziņojot par neciešamajām smakām. Torņakalna iedzīvotāji stāsta, ka pēc sižeta parādīšanas ēterā situācija patiesi uzlabojusies, bet kopš Jāņiem atkal smakas jūtamas. Iedzīvotāju mērs ir pilns. Kundze par ikdienas aizkulisēm, dzīvojot blakus drēbju tīrītavai, stāsta anonīmi - nesen nolēmusi ķerties pie situācijas risināšanas un taisnā ceļā devusies uz “Neretu”, tomēr vadības attieksmi raksturo kā ne pārāk pretimnākošu. “Ķīmiskā tīrītava piedraud, tāpēc es negribu atklāt savu identitāti, lai man nebūtu jācieš,” stāsta mājas iemītniece.

Iedzīvotāji smaku raksturo kā ļoti kodīgu, ķīmisku. Zītare dzīvo pirmajā stāvā, kas interesanti, otrā stāva kaimiņi smakas jūtot mazāk. Vēl nesen pie kundzes mitinājušies arī bērni, bet diemžēl tieši nepatīkamo smaku dēļ viņi pieņēmuši lēmumu pārcelties! Valsts vides dienestā norāda, ka šogad saņemtas divas sūdzības - nevienā no gadījumiem nav konstatēta neatbilstošu materiālu dedzināšana.

“Neretā” apgalvo, ka nekādas normas nav pārkāptas - uzņēmuma pārstāvis uzskata, ka apkārtnē izdalās dūmu smaka, kas veselībai nekaitējot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:57

Jaunākās diskusijas