Kāds itālis Rīgā 1.septembrī piedzīvo īstu murgu

tautaruna.lv 3.septembris 2021, 18:11
 
f64.lv, Dāvis Ūlands
1. septembra vakarā kāds ārvalstnieks kļuvis par garnadžu upuri, kuri pilsētas viesim nozaguši tajā pašā dienā iegādāto velosipēdu un pēcāk to pārdevuši nakts tirgū, vēsta “Degpunktā”.

1. septembrī ap septiņiem vakarā ļaužu pilnajās Vecrīgas ielās policijas ekipāžu apturējis kāds itālietis, kurš tik tikko bija šķīries no sava nesen iegādātā velosipēda. Tas, visticamāk, bija nonācis kādas aizdomīgas trijotnes rokās.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Jevgēņijs Platais stāsta, ka persona uz īsu brīdi bija atstājusi savu velosipēdu pieslietu pie soliņa, lai izņemtu naudu no bankomāta, un atgriežoties velosipēda attiecīgajā vietā vairs nebija.

Tā rezultātā tika apsekota tuvākā apkārtne līdz Centrāltirgum, bet personas netika sastaptas.

Jā, jā, redzēju viņu sejas. Es viņiem arī piedāvāju cigaretes, un teicu, lai pieskata manu velosipēdu,” teica vīrietis.

Uz soliņa sēdošās personas, kā stāstīja cietušais, līdzinājās cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas, un apzagtais diezgan precīzi raksturoja iespējamo garnadžu pazīmes.

Kamēr kārtības sargi nogādājuši cietušo Valsts policijas iecirknī, pie darba ķērušies arī video centra darbinieki, kuri, zinot iespējamo garnadžu pazīmes, caurskatījuši vecpilsētā un tās apkaimē uzstādītās video kameras. Šoreiz paveicies. Vispirms trijotne piefiksēta Aspazijas bulvārī, bet vēl brīdi vēlāk pamanīta jau Prāgas ielas apkaimē.

Tā pati kārtībsargu grupa, kas nogādāja cietušo uz iecirkni Matīsa ielā, pieslēdzās notiekošajam, lai aizturētu aizdomās turētos. Izrādījās, ka garnadži iekāpuši sabiedriskajā transportā. Pie operas personas aicinātas no tramvaja izkāpt. Velosipēds esot pie nakts tirgus, teicās viens no aizdomās par zādzību turētajiem. Likumsargi viņu aicināja sazināties ar cilvēku, pie kura nule atrodas velosipēds un painformēt viņu, ka policija drīz ieradīsies. Situācija esot fiksēta videokamerās, likumsargi redzējuši, kā vīrietis paņēmis sveša cilvēka velosipēdu. Viņš teicis, ka spēkrats esot atdots kādam tirgotājam.

Apsekojot nakts tirgus teritoriju, policijas darbinieki no sākuma aptaujāja tirgotājus, vai nav redzēts velosipēds, bet neviens neatzinās. Vien tad, kad zādzības veicējs norādīja uz konkrēto personu, pie kuras atrodoties velosipēds, tai tālāk nebija kur likties. Izrādījās, ka velosipēds jau bija ielikts mikroautobusā un pārklāts ar segu, lai to tik viegli neredz. Tirgotāja teica, ka neesot zinājusi, ka ritenis zagts, pārdevējs it kā esot teicis, ka tas ir viņa velosipēds, ko viņš gribētu pārdot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas