FOTO: "Izskatās pēc atkritumu kaudzes." Populārā dabas parkā uzstādīta dīvaina izskata skulptūra

tautaruna.lv 13.aprīlis, 11:20
 
pexels.com
Pinnacle Mountain State Park ir viens no populārākajiem dabas parkiem Arkanzasas štatā, ASV. Šo parku īpaši iecienījuši cilvēki, kuriem patīk doties pārgājienos un kuri novērtē neskarto dabu. Vietējais tūrisma departaments nolēmis piedot parkam "asumu" un izvietot tur kādu mākslas instalāciju. Šī ideja pamatīgi sadusmojusi daudzus cilvēkus, raksta "UPI".

Aptuveni 3000 cilvēku ir parakstījuši petīciju, aicinot Arkanzasas parku un tūrisma departamenta darbiniekus pārtraukt skulptūru uzstādīšanu.

Parkā ir uzstādīta viena skulptūra, kas ne pavisam neiet pie sirds ikvienam dabas mīlim.

Cilvēki šo skulptūru salīdzina ar 1988. gadā šausmu komēdijā "Bītldžūss" (Beetlejuice) attēloto bezgaumīgo mākslas darbu.

"Šie parki kalpo kā patvērums gan savvaļas dzīvniekiem, gan cilvēkiem, piedāvājot atelpu no pilsētas dzīves un iespēju atjaunot saikni ar dabu," uzskata petīcijas autors Džošua Hamiltons. "Mākslas instalāciju uzstādīšana izjauc šo harmoniju."

Viņš norādīja, ka parkā izvietotās skulptūras ir arī īpaši nepievilcīgas. "Izskatās pēc atkritumu kaudzes, izskatās, ka kāds paņēma viesuļvētras atkritumus un uzlicis tos augšā uz betona plātnes."

Arkanzasas Parku un tūrisma departaments uz petīciju nav reaģējis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:01

Jaunākās diskusijas