Pierīgas iedzīvotāja nikna par skatu mežā; "Rīgas meži" skaidro situāciju

tautaruna.lv 13.aprīlis, 13:20
 
Kaspars Krafts/F64
Pierīgas iedzīvotāja Sarma regulāri dodas pastaigā uz mežu, kas atrodas turpat pie daudzdzīvokļu mājām. Pirms diviem gadiem mežā esot izzāģēti koki, krūmi un iedzīvotājiem esot solīts izveidot parku, tomēr līdz pat šai dienai nekas par to neliecina, vēsta "Bez Tabu".

Pēc teritorijas attīrīšanas uznākusi spēcīga vētra, kas daudzus kokus izrāvusi ar visām saknēm. Tā nu tie jau otro gadu mētājas nevienam nevajadzīgi.

Aktīviste arī norāda uz faktu, ka sakritušie koki pievilina stipro dzērienu baudītājus, kā arī uz ugunsbīstamo situāciju. Ņemot vērā faktu, ka sakritušie koki atrodas tik tuvu dzīvojamām mājām, ugunsgrēks varot izvērsties pamatīgā traģēdijā.

Ropažu novadā esošais mežs pieder galvaspilsētas uzņēmumam “Rīgas meži”. Tā pārstāve atzīst, ka teritorijai šādai nevajadzētu izskatīties un tuvākajā laikā sakritušie koki tiks aizvākti. Tiesa, ne visi no tiem.

Ieva Bērziņa, “Rīgas mežu” pārstāve, skaidro:

"Pēc noteikumiem uz vienu hektāru ir jābūt vismaz 5 kubikmetriem sausu koku. Lai nodrošinātu drošību, šajā vietā koki ir nogāzti. Aplūkojot jūsu attēlus, kā arī mežiniekam apstaigājot teritoriju, saprotam, ka koku šajā vietā ir par daudz. Mēs atgriezīsimies šajā teritorijā, turpināsim to sakārtot. Mūsu cilvēki vērtēs, cik satrunējis ir kokmateriāls, skatīsimies, ko ar tiem tālāk darīt."

Bērziņa gan norāda, ka nevienam nav solīts mežu pārveidot par parku. Kokus gan būtu labāk atstāt stateniski, taču, ņemot vērā dzīvojamo māju tuvumu, nolemts tos noguldīt.

Iedzīvotājiem īpaši jāpiedomā pie tā, lai meža neizveidotos ugunsgrēks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

13.aprīlis

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:56

Jaunākās diskusijas