Iļģuciema iedzīvotāji šokā, kā kaimiņi atbrīvojas no nevajadzīgām mantām

tautaruna.lv 3.septembris 2023, 20:33
 
Iļģuciemā kāds “pa vecai modei” mēģinājis atbrīvoties no sadzīves tehnikas un mēbelēm. Mantas lidojušas no ceturtā stāva loga uz kaimiņu iekoptajiem krūmiem, vēsta “Degpunktā”.

Pie vienas no Spilves ielas daudzstāvu mājām satiekam kungu gados, kurš iznācis pastaigā un pie reizes savāc pie ēkas izmestos tomātus. Viņš stāsta, ka ik pa brīdim kāds pa logu vai lodžiju izmet nevajadzīgās mantas un piemirst tās pēc tam savākt.

Visvairāk gan vietējos pārsteidz nesens gadījums, kad ceturtā stāva kaimiņi, trīs jauni vīrieši, pa logu ārā lidināja visu iedzīvi pēc kārtas. Viss sācies ar kartupeļu maisiņu un dažām kastēm.

“Te staigā cilvēki. Nu, tad iznāciet un pabrīdiniet,” norāda vietējā iedzīvotāja, uzsverot, ka tā nedrīkst rīkoties. Savas mantas ir jāsavāc. Vaininieks viņai esot teicis, ka mantas no ceturtā stāva iznest bijis par grūtu.

Viena no kaimiņienēm notiekošo iemūžināja un izsauca policiju. Tad savas mantas vīriešiem nācās savākt.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis stāsta, - kāds sods par šādu pārkāpumu pienākas. “Mantu mešana pa logu, pirmkārt, var apdraudēt apkārtējos. Līdz ar to šādu rīcību klasificē kā huligānismu vai sīko huligānismu atkarībā no apstākļiem. (..) Ja kādam rodas miesas bojājumi, visticamāk, var iedarbināt Krimināllikumu un draudēt cietumsods,” viņš stāsta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas