Gundega Skudriņa aizkustina līdz asarām

tautaruna.lv 3.septembris 2023, 17:47
 
Dmitrijs Suļžics/F64
"Katrs mākslinieks, kurš strādā mūsu projektā "Ukraine. Residence of Freedom", ir apbrīnas vērts," savā "Facebook" iesāk Gundega Skudriņa.

NRA augusta vidū jau rakstīja, ka pasākumu organizatores Gundegas Skudriņas privātajā dzīvē notiek pārmaiņas. Taču kā varam secināt sociālajos tīklos, tad šķiršanās no vīra ir devusi radošajai personībai vēl lielāku spārnu izplešanu.

Ar savu jaunāko projektu, Skudriņa aizkustinājusi līdz asarām:

Asaki ir sirreāliste, multimāksliniece un performatore. Ukrainiete ar Kazahu saknēm, kura šobrīd patvērumu radusi Berlīnē. Jau pirmo reizi sazvanoties ar Asaki, es zināju, viņa spēs to, kas citiem māksliniekiem varbūt ir pārāk smagi.

Piedzīvotajā turpina dalīties pasākumu organizatore:

Asaki stāsts ir gan personisks, gan visas pasaules sāpes. Asaki performancē izmanto zemi, kura atceļojusi no vissmagāk skartām Ukrainas vietām. No tām, kur sabombardēts viss. No tām, kur spīdzināts, kur gūstā turēti cilvēki nedēļām. Viņas radītajā akvārijā un performancē izmantotas bērnu rotaļlietas, kas simbolizē atņemto bērnību. Tas ir stāsts par mazuli, kas piedzima pagrabā un, tur turēts, pēc 3 mēnešiem nomira. Tas ir stāsts par brīvību un robežām. Par savu zemi un katras ģimenes likteni. Asaki puisis šobrīd ir frontē un katru dienu sazvanoties ar viņu, mēs redzējām, kā mainās Asaki. Viss atkarīgs no katras dienas uzvarām vai zaudējumiem.
Tāpat Skudriņa velta pateicības vārdus:
Paldies, Asaki, ka biji ar mums! Paldies ikvienam māksliniekam, kurš rada un dara brīvības vārdā. Un mēs noteikti tiksimies vēlreiz! Skaistākais, kas ir pasaulē: ir draudzība, mīlestība, sirsnība, laipnība un atvērta sirds.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas