Cilvēki pukojas par obligāto veselības pārbaudi

tautaruna.lv 3.septembris 2023, 13:42
 
Pixabay
Ikvienam darbiniekam, kurš darbavietā tiek vai var tikt pakļauts veselībai kaitīgajiem darba vides faktoriem (arī darbam ar datoru), jāveic obligātā veselības pārbaude.

Obligātās veselības pārbaudes mērķis - nodarbinātā veselības aizsardzība, lai savlaicīgi atklātu veselības traucējumus un darba riska faktoru ietekmi uz tiem.

To paredz likumdošana uz uz papīra uzliktais mērķis izklausās atbalstāms. Bet kā ir realiātē, par to plaša dikusija vietnē "X".

"Ak, obligātā veselības pārbaude... Pierakstījos. Gaidu ar nepacietību. Pastāstiet, ko jums labu arodārsti ir teikuši? Radiet man kaut attālu ilūziju, ka no tā pasākuma ir jēga..." tā Kristīne.

Sandra: Es teiktu, ka nevajag novērtēt par zemu! Man reāli palīdzēja atrisināt veselības problēmas.

Ģirts: Es tā saprotu, ka tur var dabūt cedeli, ka darbam nepieciešamas brilles, lai darba devējs daļu no tām apmaksā. Citu jēgu neesmu pamanījis.

Agita: Ķeksīša pasākums.

Laima: Tikko biju. Manuprāt, bezjēdzīga padarīšana. Bet, ja patīk sēdēt rindās, gaidīt zīmodziņus un par tiem maksāt, tad ok. Katram savs.

Alla: OVP varbūt ir veidota ar labiem nodomiem, bet “dzīvē viss ir savādāk.” Vērojot arodārsta ņemšanos ar zīmogiem un veidlapām, bija skaidri redzams, ka tas ir galvenais visā šajā pasākumā. Pacients ir pakārtots jēdziens. Konveijers par “nelielu, bet godīgu samaksu”

Aiva: OVP man konstatēja ļaundabīgu audzēju. Vīram arodslimību. Neuzskatu, ka bezjēdzīgas. Vismaz es esmu pateicīga darba devējam par OVP. Tāpat arī mans vīra kungs

Elīna: Tad, kad pēdējoreiz gāju ARSā, tad beidzot saņēmu ieinteresētu attieksmi no ārstiem, nevis “Sūdzības? Zīmogs. Nākamais!”

Karīna: Manā pieredzē - ārsts aizpildīja papīrus un uz mani pat nepaskatījās. Nevienas pārbaudes nekur nenotika, bet bija zīmogs, ka drīkstu iet uz darbu.

Imants: Jēga ir paēdusi ārsta ģimene. Citas jēgas tanī pasākumā nav.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas