16 000 cilvēku spiesti dzīvot bez gaismas neganta rāpuļa dēļ

tautaruna.lv 20.maijs 2023, 14:00
 
unsplash.com
Elektrotīkla bojājumi, kas rada elektroapgādes traucējumus, nav nekāds retums. Bieži vien pie tā ir vainojamas dažādas dabas stihija, piemēram, liela vēja rezultātā uz elektrotīkliem uzkritis koks. Taču ASV, Teksasā, 16 000 cilvēku palika bez gaismas neganta rāpuļa dēļ, vēsta "UPI".

Teksasas elektroenerģijas uzņēmuma "Austin Energy" pārstāvis Mets Mičels atklāja, ka 16 000 klientu šonedēļ palika bez elektrības, jo elektriskajā apakšstacijā bija nemanāmi ieslīdējusi čūska.

"Savvaļas dzīvnieki var izraisīt strāvas padeves pārtraukumus," "Twitter" rakstīja "Austin Energy", "šodien čūska ielīda vienā no mūsu apakšstacijām un izveidoja kontaktu ar elektrificētu ķēdi."

"... [čūska] atradās nepareizā vietā, nepareizā laikā un sagādā diezgan lielas galvassāpes daudziem cilvēkiem," sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Uzņēmuma pārstāvis minēja, ka elektrotīklu bojājumus bieži vien mēdz radīt savvaļas dzīvnieki, piemēram, vāveres, taču čūska ir pavisam unikāls gadījums.

Viņš medijiem minēja, ka šobrīd uzņēmums strādā pie tā, lai pie elektriskās apakšstacijas uzstādītu zemsprieguma elektriskos žogus, kas varētu aizbaidīt citas negantas čūskas, kas varētu atkal tūkstošiem cilvēku likt dzīvot bez gaismas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:13

Jaunākās diskusijas