Rīdzinieki satraukti par “točku” Grīziņkalnā; policijai pirmā dzirdēšana

tautaruna.lv 20.maijs 2023, 21:00
 
Ilustratīvs attēls / Lauris Vīksne/F64
Rīdzinieki norāda, ka Artilērijas ielā notiekot nelegāla alkohola tirdzniecība jeb vienā no dzīvokļiem izveidota tā dēvētā “točka”. Raizējoties par savu drošību, iedzīvotāji runā daļēji anonīmi, vēsta "Bez Tabu".

Viena no iedzīvotājām atzīst, ka satraucošākais konkrētajā namā ir ne tikai nelegālā alkohola rūpals, bet arī “klientu” sarūpētās nekārtības - piedrazots pagalms un iela.

Beidzamo divu gadu laikā rīdzinieces ģimene konkrētajā miteklī ievērojusi, ka telpās tiekot turēti putni, no dzīvokļa regulāri jūtama smaka. Tikmēr pie aizdomīgā īpašuma logiem viesojas iespējamie klienti, kuri vēlāk turpat pagalmā un uz ielas lietojot brāgu, rīkojot ļembastus un piemēslojot apkaimi.

Uzrunātās iedzīvotājas kaimiņš atklāj, ka rūpalam esot vismaz desmit gadu sena vēsture. “Šajā laikā situācija nav ļoti mainījusies.”

"Ir aizdomas, ka šo alkoholu varētu tirgot un pat ražot uz vietas, jo, ko citu tur varētu gribēt, ja pie loga ir podziņa, tu pienāc, piespied un atnāk tev kaut ko iedot. Protams, brīžos, kad stāvi blakus un skaties vai filmē, tiek aizrādīts vai no bezpajumtniekiem puses tiek draudēts ar automašīnas saskrāpēšanu. Galu galā, kurš šeit dzīvo - es vai viņi. Liekas, ka viņi arī dzīvo šeit pie loga," saka kaimiņš.

Iedzīvotāji atklāj, ka šo gadu laikā par notiekošo namā Artilērijas ielā esot ziņots nama apsaimniekotājiem, pašvaldības Sociālajam dienestam, Valsts policijai, pašvaldības policijai, taču rezultāta nekāda.

Kaimiņš piebilst, ka “klienti” vietējiem iedzīvotājiem esot arī draudējuši ar nazi.

Sazinoties ar pašvaldības un Valsts policiju, abu tiesībsargājošo instanču pārstāvji atklāj, ka šī ir pirmā dzirdēšana par iespējamu “točku” Artilērijas ielā. Patiesi dīvaini, taču iesniegumus vai norādes likumsargi no iedzīvotājiem neesot saņēmuši, tā apgalvo policija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas