"Bažu pilna par iespējamu Zviedrijas iebrukumu Latvijā,"; soctīklos iesmej par kādas protestētājas atbildi žurnālistam

tautaruna.lv 7.marts 2023, 20:30
 
Ketija Keita Krastiņa, F64
Sestdien Rīgas centrā, laukumā pie Brīvības pieminekļa, aptuveni desmit cilvēki sapulcējās, lai, spītējot sniegputenim, protestētu pret obligātā militārā dienesta ieviešanu, novēroja LETA. 

Sākotnēji protestētāji bija nostājušies uz ietves Brīvības laukumā pie Pilsētas kanāla margām un paņēmuši rokās dažus plakātus, uz kuriem rakstīts "Jaunieši nedienēs, jaunieši emigrēs" un "Aizveriet VAD zaudētavu arī".

Vēlāk protestētāji sāka gājienu uz Aizsardzības ministriju, latviešu valodā ar krievu akcentu skandējot saukļus pret obligātā militārā dienesta ieviešanu. Izskanēja tādi saukļi kā "Kas mēs esam? Latvijas patrioti!" un "Obligāti nē, brīvprātīgi jā!".

Raidījumam "TV3 ziņas" kādā no protesta dalībniecēm Larisa uz jautājumu, ko darītu, ja Krievija uzbruktu Latvijai, vērsa uzmanību, ka uzbrukt varētu, spriežot pēc vēsturiskās pieredzes, ne tikai Krievija, bet arī kāda cita valsts, piemēram, Zviedrija vai Vācija. Šī atbilde nokļuvusi soctīklu lietotāju apspriestajos tematos.

Dita: Jā, tantes bažas par zviedru un vācu iebrukumu Latvijā bija sižeta jautrākais mirklis. NATO un gandrīz NATO pret NATO. Fronte tēva pagalmā. :)

Dzintars: Bažas nav bez iemesla - 17. gadsimtā Vidzemē zviedri jau valdīja. Ja izdomā atgūt savas vēsturiskās zemes...

Madara: Jā, Larisas bažas par Zviedrijas vai Vācijas iebrukumu Latvijā šķita sevišķi uzjautrinošas

Maruta: Igaunija un Lietuva neplāno iebrukumu LV?

Indra: Gan jau Zviedrija un Vācija pa kluso kaļ plānus

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas