Laika zīmju vērotājs pārsteidz ar laikapstākļu prognozi aprīlim

tautaruna.lv 7.marts 2023, 14:15
 
dpa/picture-alliance/ SCANPIX/ LETA
Lai gan aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijā piedzīvots pamatīgs sniegputenis un vēja brāzmas, laika zīmju vērotāja Viļa Bukša prognozes liecina, ka aprīlī, iespējams, daba mums nesīs vēl kādus pārsteigumus.

Kā liecina dabas vērotāja publicētā prognoze, tad martā kopumā gaisa temperatūra būs tuvu mēneša vidējiem rādījumiem. "Nokrišņi dažādi un to sadalījums nevienmērīgs. Tuvāk jūrai drusciņ vairāk kā parasti, bet citviet mazāk vai tuvu mēneša normai."

Ja mēneša sākumā gaidāms sals, tad mēneša vidū sals mazināsies. "Mēneša vidū, ap Jevdokiju (14. marts), mēness fāzēm mainoties, sals mazināsies, vairāk nokrišņu, kas pārsvarā sniegs, slapjš sniegs un temperatūras dienas laikā tuvu nullei. Daždien var pastiprināties brāzmains vējš. Naktīs vēl neliels sals. Ceļi slideni. Marta otrajā pusē nesteidzīgi un pakāpeniski ziema atdos savu vietu pavasarim. Ja līdz Ģertrūdei (17. marts) vēl nokrišņi, tad laikā ap astronomiskā pavasara (astronomiskā pavasara sākums 20. martā plkst. 23.24) pirmo dienu (21. marts, Benedikts) būs vairāk saulainu dienu un temperatūra dienas laikā jau jūtami paaugstināsies, it īpaši saulainajās dienās. Naktīs vēl iespējams neliels sals mīnus 1, mīnus 5 grādu robežās. Vēlāk, pēc Pavasara Māras (25. marts), saule mīsies ar mākoņiem, īslaicīgi nokrišņi, kas pārsvarā lietus un temperatūra dienas laikā plus 3, plus 8 grādu robežās. Nakts sals atkāpsies un naktis kļūs siltākas. Marta beigās un laikā pirms Pūpolsvētdienas (2. aprīlis) saulainajās pēcpusdienās temperatūra var pakāpties līdz plus 10 un vairāk grādiem," savā publikācijā norāda V.Bukšs.

Tāpat viņa šī brīža prognozes liecina, ka, iespējams, jau aprīļa noslēgumā sagaidīsim ļoti siltu laiku. "īdzīgi laikapstākļi, ar sauli un nelieliem nokrišņiem turpināsies arī tālāk, Lieldienu nedēļā (3., 10. aprīlis). Lai arī aprīļa pirmajā pusē laikapstākļi rādās būt mainīgi, kad naktīs vēl salnas un dienas laikā lietus var mīties ar slapju sniegu, ir cerības, ka laikā ap 20. aprīli varam sagaidīt arī pirmos plus 18, plus 20 grādus," skaidro V.Bukšs.

Tikmēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka šajā nedēļ, ieplūstot aukstākai gaisa masai, saglabāsies ziemai raksturīgie laikapstākļi - palaikam snigs, un gan naktīs, gan dienās pieturēsies sals - naktī uz otrdienu vietām austrumos termometra stabiņš varētu noslīdēt līdz pat -15° atzīmei. Nedēļas vidū Latvijai pietuvosies plašs ciklons, kas trešdien un ceturtdien atkal nesīs brāzmainu vēju un intensīvus nokrišņus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:44

Jaunākās diskusijas