"Naudas izmešana vējā!" Kardiologs izsakās par naudas tērēšanu polivitamīnu iegādei

tautaruna.lv 7.marts 2023, 17:30
 
PN/SCANPIX/LETA
Ziemas sezona bieži vien ir laiks, kad cilvēki pastiprināti domā par dažādu vitamīnu uzņemšanu. Tiesa, profesors, PSKUS Reto slimību centra vadītājs un kardiologs Andris Skride skaidro, kāpēc nevajadzētu tērēt naudu polivitamīnu iegādei.
"Kārtējais pētījums pierādījis, kam nevajag tērēt naudu - dažādi polivitamīni, multivitamīni. Tā ir pilnīga naudas izmešana vējā. Naudiņa ir jātērē veselībam dzīvesveidam un medikamentiem, kurus nozīmē ārsti," TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" skaidro speciālists.

"Jā, ir daži vitamīni, kurus mūsu platuma grādos nepieciešams uzņemt papildus. Tas ir D vitamīns, C vitamīnu noteikti nē. Jāēd papildu burkāni, kāposti. Ļoti daudzi cilvēki ikdienā lieto papildu C vitamīnu. Efekta nebūs nekāda, būs sliktums. Daudz lielāks risks, ka parādīsies nierakmeņi. Tas pats par dažādiem polivitamīniem, tas var atsaukties negatīvi. Pēc datiem mēs nevajadzīgi iztērējam ikdienā vairākus miljonus eiro šādiem nevajadzīgiem brīnumlīdzekļiem un pārtikas piedevām," uzsver A.Skride.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas