"Es skatos, viņš uzlidoja gaisā!" Bolderājā gājēju notriec neuzmanīgs šoferis

tautaruna.lv 7.marts 2023, 7:00
 
Ekrānuzņēmums/TV3
Autovadītājiem, mērojot ceļu gar sabiedrisko transportu pieturvietām, jābūt īpaši vērīgiem un noteikti jāsamazina braukšanas ātrums vai jāapstājas, ja cilvēki kāpj iekšā vai ārā no spēkrata. Arī pašiem pasažieriem jāuzņemas atbildība un jāšķērso iela, pārliecinoties par drošību vairākkārt. Pagājušajā nedēļā Bolderājā steidzīgu gājēju notrieca neuzmanīgs autovadītājs, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Gaiši zilais “Opel” sadragāja vējstiklu, uztriecoties gājējam Kleistu ielā, blakus Bolderājas Jaunajiem kapiem. Šoferis runāt par notikušo kameras priekšā nevēlas, bet aizkadrā pastāsta, ka gājēju nav pamanījis, jo acīs spoži spīdējusi saule. Apkārtnē strādājošie, kas kļuva par negadījuma lieciniekiem, redzēja, ka cilvēks izkāpa no sabiedriskā transporta un mēģināja šķērsot ielu: “Es skatos, viņš uzlidoja gaisā. Viņš pagulēja un piecēlās.”

Negadījuma vietā ieradās mediķi un cietušo nogādāja slimnīcā pie samaņas apmierinošā stāvoklī. Tie, kuri jau ilgstošāk strādā blakus kapiem, stāsta, ka autovadītāji bieži vien neievēro atļauto braukšanas ātrumu. Iespējams, tāpēc ka daudzviet Kleistu ielā var pārvietoties ar 70 kilometriem stundā, savukārt gabaliņu pirms un pēc galvenās kapsētas ieejas nepieciešams ievērot 50 kilometrus stundā.

Šoferiem noteikti papildu uzmanība jāpievērš sabiedriskā transporta pieturvietu tuvumā, jo pasažieri var nepārdomāti šķērsot ielu un izvairīties no sadursmes var būt neiespējami.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:02

Jaunākās diskusijas