Cilvēki soctīklos nīgri par nekoptajām Rīgas ietvēm

tautaruna.lv 27.janvāris, 14:40
 
Kaspars Krafts/MN
Ziemā Rīga rūpējas par to, lai iedzīvotāji varētu droši pārvietoties pa ielām un ietvēm, lasāms Rīgas domes mājas lapā. Šobrīd ir vērojams atkusnis, bet vēl nesen sniegs bija ziemai cienīgā daudzumā. Un kā liecina cilvēku ieraksti soctīklos, tobrīd ar ietvju tīrību daļa nebija apmierināti.

Rīgā kopjamo ietvju garums pieaudzis līdz 1042 kilometriem, un kopšanu nodrošina 51 tehnikas vienība. Ietvju uzturēšanai 2024. gadā paredzēti 3,7 miljoni eiro.

Šogad ietves, kuras tīrīs pašvaldība, neatrodas vienā pilsētas zonā, bet gan dažādās vietās visā pilsētā. Lai uzzinātu, vai šogad jāturpina īpašumam piegulošās ietves uzturēšanas darbi pašiem, vai to darīs pašvaldība, iedzīvotāji aicināt ielūkoties mājaslapā riga.lv/ziema, kur kartē iespējams uzzināt, kuru ietvju ziemas uzturēšanu nodrošinās pašvaldība. No 2024./2025. gada ziemas pašvaldība veiks visu pašvaldības ielām piegulošo ietvju tīrīšanu.

Ieraksti soctīklos liecina, ka daļa rīdzinieku noteikti nav apmierināti ar ietvju tīrību.

"A.god. Rīgas rāte, neesmu Jūs traucējis pāris dienas, jo mājās pūtināju kājas. Šodien gatavojos noiet līdz darbam raitā solī, bet jau atkal sanāk slāt un cibināt. Eju un nesaprotu - jūs par mani smejaties, Rīgas kungi?" vietnē "X" taujā Raivis.

Māra: Manā šārīta 2,2 km maršrutā tīrīts nebija nekur, it nevienā kartē ar zaļu iezīmētajā vietā. Un nē, es netērēšu laiku fotografējot un ziņojot, jo nav jēgas: RPP apsekos pēc 2 nedēļām. Bravo, Rīgas dome, ar savu nolaidību izdevies panākt vispārēju nihilismu.

Toms: Nav ko iespringt, ziema iet uz otru pusi :) Bet, jā, īsti neatceros, kā bija pirms gada, bet šogad baigi draņķīgi. Jāstaigā pa cilvēku iestaigātajām takām un jāgaida atkusnis.

Luna: Te nu ir realitāte: mākslīgais intelekts, tehnoloğijas un droni. Visi grib programmēt, bet lāpstu vicināt - neviens.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

27.janvāris

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas