Glābēji atklāj amizantāko izsaukumu iemeslus

tautaruna.lv 27.janvāris, 11:20
 
pexels.com
Kad nonākam nelaimē, mēs meklējam palīdzību pie glabējiem. Reizēm glābējiem nākas steigties palīgā uz ļoti nopietnām situācijām, bet reizēm viņi saņem amizantus izsaukumus. Lielbritānijas ātrās palīdzības dienests un Nacionālais veselības dienests dalās ar amizinatākajiem izsaukumiem, kurus saņēmuši pērn, vēstīts "Daily Star".

Pērn Liebritānijas ātrās palīdzības dienests saņēmis 414 149 zvanus no nelaimē nonākušiem cilvēkiem. 68 416 no šiem izsaukumiem nebija ārkārtas gadījumi, kas apdraudētu dzīvību. Dienests norāda, ka dienā saņem vidēji 188 zvanus un ik dienu ir kāds sauciens pēc palīdzības, kas liek mediķiem nedaudz pasmīkņāt.

Pērn dienestam piezvanīja kāds seniors un lūdza, lai pie viņa steidzami ierodas mediķi, jo viņš bija nepareizi mutē ielicis protēzes.

Tāpat mediķi ir saņēmuši izsakumu no kāda vīrieša, kurš atzina, ka iepriekšējā vakarā ir pārēdies kebabu un šodien viņam sāp vēders.

Tikmēr kāds noraizējies vīrs zvanīja ārkārtas dienestam, kad gatavojot ēst, viņa sieva nejauši ierīvēja acīs čilli.

Vēl kāds uzskatīja, ka pie viņa nepieciešams ierasties ātrās palīdzības dienestam, jo pēdējās dienas viņš ir sācis klepot.

Mediķi norāda, ka pirms zvanīt ārkārtas dienestiem, svarīgi ir izvērtēt situācijas nopietnību. Situācijas, kurās paši varat tikt galā, vai jums var, piemēram, palīdzēt farmaceits, ieteicams nenoslogot ārkārtas dienestu, lai darbinieki varētu steigties palīgā cilvēkiem, kuru dzīvība ir briesmās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

27.janvāris

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas