"Varoņi noķēruši "noziedznieku", vienkārši pretīgi"; Valsts valodas centrs izpelnās sabiedrības nievas

tautaruna.lv 27.janvāris, 10:40
 
Vladislavs Proškins/MN
Valsts valodas centrs (VVC) ierosinājis administratīvā pārkāpuma lietu pret kādā Latvijas picērijā strādājošu Ukrainas kara bēgli par to, ka viņa pietiekami labi nepārvalda latviešu valodu, lai gan reizēm komunicē ar klientiem, vēsta "TV3 Ziņas".

Sižets raidījis "šūmēšanos" vietnē "X". Viedokļi, kā vienmēr, dažādi.

"Valodas centram laikam nav drosmes auzbraukt uz Daugavpili? Tur varētu rakstīt sodus no rīta līdz vakaram," ar šādiem vārdiem vietnē "X" aizsāk diskusiju par TV sižetu.

Dieva suņi: Ir pagājuši gandrīz 2 gadi. Laiks no ukraiņiem, kuri strādā publiskā sektorā, prasīt valsts valodas zināšanas. 2 gadi ir pietiekams laiks, lai apgūtu svešvalodu.

Novērotāja: Piekrītu. Citādi mēs at nepamanīsim brīdi, ka būs nākamā grupa, ar kuriem redziet būs jārunā viņiem saprotamā valodā, kas nav latviešu. Un nē, daļa noteikti nebūs mūžam pateicīgi, ka varēja atbēgt uz Latviju un viņiem palīdzēja.

Juings: Uz Daugavpili valodas centram nav un nebūs drosmes aizbraukt viņi lūk uzklupuši ukrainietei kas godīgi strādā tā jau daudz cietusi no kara atbraucot šeit domāja būs drošībā, NĒ VC tagad jūtas lieli varoņi noķerts noziedznieks, vienkārši pretīgi, zemiski

Serena: Tur taču pateica: esot saņemta sūdzība. Daugavpilī sūdzības nesūta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas