Sieviete, kura 20 gadu teju katru dienu apmeklēja solāriju, brīdina citus neaizrauties ar mākslīgo iedegumu

tautaruna.lv 27.janvāris, 18:40
 
unsplash.com
35 gadus vecā Fionhuala Magvaira no Lielbritānijas vairāk nekā 20 gadus bija aizrautīga solārija apmeklētāja. Varētu teikt, ka jaunā sieviete no šīs "skaistuma procedūras" bija atkarīga. Diemžēl viņas atkarība rezultējās nopietnās veselības problēmās, vēstīts "The Sun".

Sieviete jau kopš 14 gadu vecuma regulāri, teju katru dienu, apmeklēja solāriju. "Tā bija atkarība, par to nav šaubu," skaidroja sieviete.

Viņa skaidro, ka iegūtais rezultāts, brūna āda, viņai lika justies daudz pašpārliecinātākai. Tomēr tagad pēc simtiem solārija apmeklējuma reizēm viņa vēlas brīdināt citus.

2020. gadā sievietes bīstamā apsēstība sāka par sevi manīt. Dzimumzīmes pārbaudē viņai atklāja, ka tā ir ļaundabīga. Sievietei tika diagnosticēta pirmās stadijas melanoma. Ļaundabīgā dzimumzīme tika noņemta. Tomēr ar to viss nebeidzās. Pēc trīs mēnešiem viņai atklāja jaunu plankumu uz kājas, kas arī bija ļaundabīgs.

Arī otro reizi noņemot ļaundabīgo dzimumzīmi, procedūru nācas atkārtot vēl vairākas reizes, jo uz viņas ķermeņa parādījās arvien jauni ļaundabīgi veidojumi.

Ārsti nolēma, ka sievietei nepieciešams uzsākt imūnterapijas kursu, lai novērstu vēža atgriešanos. Ārstējot vēzi, Fionhuala ieguva citu veselības kaiti - Adisona slimību. Viņas organismā bija kortizola deficīts, kā rezultātā 2021. gadā viņa nokļuva slimnīcā ar virsnieru mazspēju. "Divas reizes esmu gulējusi uz nāves gultas," sacīja sieviete, "Man šķita, ka es nomiršu."

2022. gada maijā, pēc vēl divām imūnterapijas sesijām, viņai attīstījās kapilāru caurlaidības sindroms. Tas var izraisīt pēkšņu asinsspiediena pazemināšanos un, ja to neārstē, var izraisīt orgānu mazspēju.

Tagad viņa dzīvo pastāvīgās "bailēs". "Es jūtos tik dusmīga uz sevi," viņa teica, "Iedegums nav tā vērts, kas varētu notikt. [...]. Es joprojām baidos, ka vēlme iegūt iedegumu var mani galu galā nogalināt."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas