Lielbritānijā policija uzsāk pirmo izmeklēšanu par virtuālo izvarošanu

Portāls nra.lv 7.janvāris, 15:45
 
Pixabay.com
Tiek ziņots, ka meitene, kas, iespējams, ir jaunāka par 16 gadiem, guvusi psiholoģisku traumu pēc tam, kad tiešsaistē kāda svešinieku grupa "seksuāli izmantoja" viņas virtuālās realitātes tēlu, ziņo euronews.com.

Cietusī ir fiziski neskarta, un šobrīd sīkāka informācija par šo lietu tiek saglabāta konfidenciāla, lai aizsargātu nepilngadīgo.

Lai gan apsūdzētāja nav guvusi nekādus fiziskus ievainojumus, policijas avoti apgalvo, ka viņa varētu būt pārcietusi traumu, kas ir salīdzināma ar reālu izvarošanu.

"Upurim ir emocionāla un psiholoģiska trauma, kas var atstāt ilgstošākas sekas nekā jebkura fiziska trauma," laikrakstam Daily Mail sacīja policijas vecākais virsnieks.

Tomēr Lielbritānijas varas iestādes baidās, ka lietas ierosināšana saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem, kas seksuālu vardarbību definē kā seksuālus "fiziskus pieskārienus" bez piekrišanas, var izrādīties neiespējama.

Izmeklētāji ir saņēmusi kritiku no tiem, kuri apšauba, vai policijai vajadzētu atvēlēt savu jau tā ierobežoto laiku un resursus metaversālo noziegumu izmeklēšanai, kamēr reāli izvarošanas gadījumi turpina pieaugt.

Tomēr Apvienotās Karalistes iekšlietu ministrs Džeimss Kleverlijs ir iestājies par notiekošo izmeklēšanu, sakot:

"Es zinu, ka ir viegli šo lietu noraidīt kā neīstu, taču visas šīs virtuālās vides būtība ir tāda, ka tā ir neticami ieskaujoša."

Uzsverot, ka cietusī ir nepilngadīga, kura guvusi seksuālu traumu, politiķis sacīja: "Tam būs ļoti nozīmīga psiholoģiska ietekme, un mums vajadzētu būt ļoti, ļoti uzmanīgiem, lai no tā izvairītos turpmāk.”

Viņš arī piebilda: "Ir vērts apzināties, ka kāds, kurš ir gatavs nodarīt bērnam tādas traumas digitāli, var būt kāds, kurš varētu turpināt darīt briesmīgas lietas arī realitātē.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas