Nākamā pandēmija varētu būt sliktāka par Covid-19; daudz kas ir atkarīgs no dzīvniekiem

tautaruna.lv 12.novembris 2023, 11:42
 
F64
Pasaule nav pasargāta no jaunas pandēmijas, līdzīgas Covid-19, brīdina Pasaules Veselības samita (WHS) runātāji. Lai novērstu jaunu globālu uzliesmojumu, ir nepieciešama valstu sadarbība un holistiska pieeja, kuras pamatā ir zinātniski pētījumi, tostarp pastiprināta dzīvnieku aizsardzība.
WHS ikgadējā sanāksmē Berlīnē organizācijas prezidents Aksels Prīss uzsvēra, ka pasaules gatavība jaunai pandēmijai ir zema un jauna pandēmija varētu būt vēl sliktāka par Covid-19.


Notika arī diskusija par Līgumu par pandēmiju novēršanu, gatavību tām un reaģēšanu uz tām, par ko pašlaik risina sarunas Pasaules Veselības organizācijas dalībvalstīs. PVO galvenais jurists Stīvens Solons uzskata, ka līguma apstiprināšana varētu tikt pabeigta līdz 2024. gada maijam.

Sanāksmē secināts, ka pandēmijas novēršanai būs nepieciešama globāla sadarbība vēl nebijušā mērogā. Ir nepieciešami zinātniski pamatoti pasākumi, tostarp dzīvnieku un vides aizsardzība, lai ierobežotu patogēnu pārnešanu no dzīvniekiem uz cilvēkiem.

"Ir jāmaina paradigma, kā mēs izturamies pret dzīvniekiem, tai ir jābūt jaunās globālās pieejas, kā veicinām sabiedrības veselību, pamatā," secināja FOUR PAWS Pandēmijas nodaļas vadītāja Nina Džamala.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas