Mācās augstskolā, lieto iPhone, bet sienas pulksteņa rādījumu nepazīst - kāda jauniete nošokē apkārtējos

tautaruna.lv 18.novembris 2023, 3:00
 
Pixabay
Dzīvojam digitālā laikmetā un, kā izrādās, daļai jauniešu sienas pulkstenis un tā rādījuma atpazīšana rada zināmas grūtības.

"Šodien vienā kompānijā bija arī kāda 21 g.v. meitene, mācās augstskolā par juristi, strādā birojā. Rokās iPhone, apple watch. Skatījās uz sienas pulksteni un teica, ka viņai grūtības pateikt, cik tas rāda. Vajagot vairākas minūtes, lai saprastu. Es kādu brīdi pat nenoticēju …" vietnē "X" raksta kāds tā lietotājs.

Rolands: Es par šo biju dzirdējis, kundze skolotāja un teica, ka 6 klasē reti kurš vispār māk atšifrēt analogo pulksteni, es arī sākumā biju drusku pārsteigts…

Linda: "Normāli". Mani bērni (kuriem tagad +/- 30) arī skolas laikā nesaprata (nezinu, kā tagad, būs jāpajautā), jo dzīve digitālajā ērā. Viss mainās.

Lana: Vēl 2010.-to gadu sākumā lasīju ziņās, ka UK skolās aizvieto analogos pulksteņus uz sienām ar digitālajiem, jo bērni eksāmenā nevar izskaitļot, cik viņiem laika atlicis, jo nesaprot tās bultiņas.

Jānis: Viena lieta ir kaut ko nesaprast un ar to neplātīties, otra lieta visiem paziņot, ka esi muļķis.

Artūrs: Absolūta realitāte. Ciemos bij atbraucis jauns čalītis un prasa, cik pulkstens, es ar pirkstu parādu uz sienu. Tā arī neizpīpēja, cik rāda.

Andrejs: Tas nav pat jautājums par saprašanu, bet par uztveršanu. Tiek kas visu dzīvi dzīvojuši ar analogajiem pulksteņiem uztvert digitālo ir grūtāk jo ar rādītājiem laiku saprot labāk, bet tiem kas dzīvo ar digitālajiem otrādi… tā strādā mūsu smadzenes un tur neko daudz nepadarīt…

MS: Drīz brīnīsies, ja kas būs jāraksta ar roku! Kā, vai tas iespējams vispār…

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas