Jaunzēlandietis ir nelielā šokā; "Vai šī ir pamesta pilsēta?"

tautaruna.lv 7.augusts 2023, 4:00
 
Kaspars Krafts/f64
Mazpilsētu iedzīvotājiem nešķiet nekas neparasts, ka brīvdienās uz ielām maz cilvēku, kafejnīcas un veikali slēgti vai pie letes garlaikojas tikai pārdevēja. Tajā pašā laikā lielpilsētas iedzīvotājiem un tūristiem šāda situācija šķiet gluži vai sireāla.

"Twitter" jeb "X" ievietots ieraksts: "Pēc 3 dienām, kuras mans jaunzēlandiešu draugs pavadīs Latvijā, es varēšu sarakstīt grāmatu. Šorīt viņš aizgāja Engurē līdz veikalam un atgriežoties man jautāja, vai šī ir kāda pamestā pilsēta" Autors turpina: "Viņš jau pat nesalīdzināja, vienkārši pajautāja. Godīgi sakot, man arī tāda sajūta bija, jo te tāda migliņa/lietus, tie laivu angāri utt., izskatījās sireāli."

Komentētāji saka, ka ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā un pasaulē mazpilsētās brīvdienās un vakaros viss šķiet gluži vai izmiris: "Jā, reiz ciemiņi no FR man visā nopietnībā jautāja: kur ir visi cilvēki palikuši?"

"Jā, tā ir. Principā visas pilsētas tā izskatās, kur vairāk, kur mazāk. Ieskaitot Rīgas centru. Īpaši nedēļas nogaļu rītos."

"Vajadzēja aizbraukt zvejnieksvētkos, prasītu vai tā kāda vietējā galvaspilsēta ar sastrēgumu."

"Tā ir tāda laime, ka Latvijas laukos viens otram virsū nebāžas.... pārpildītās ielas Itālijā, Francijā ar laiku iedveš tikai šausmas... atpūsties pa īstam ir iespējams tikai lauku klusumā un tukšumā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

7.augusts 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas