Vai Ukrainas un ASV sarunas par drošības garantijām nozīmē kara beigas?

tautaruna.lv 7.augusts 2023, 22:19
 
Ekrānuzņēmums/TV24
TV24 raidījumā "Aktuālais par karadarbību Ukrainā" tiek diskutēts par ASV sarunām ar Ukrainu, lai nodrošinātu drošības garantiju.

Viens no jautājumiem, uz kuru cenšas atbildēt Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš, ir sekojošs: ko mūsdienās nozīmē šādas garantijas.

Viss tiek darīts, lai neuzkāptu uz tāda paša grābekļa, kāds tas bija 1994. gadā. Parakstot šo līgumu drošības garantija nenostrādāja. Tagad ir izdarīti secinājumi un tiks pieņemti lēmumi, ka, beidzoties karam, Ukraina ies uz NATO. Kā nodrošināt šo drošību? Iespējams, ka tie būs ANO miera spēki uz robežas, kas to lai zina, bet tas būs daudz nopietnāks solis par 1994. gadu. Par karu tolaik neviens neko nedomāja, jo Krievija tolaik bija jau padomju savienībā sabrukusi.

Ukraina iegūst garantiju, ka amerikāņiem ir tiesības ievest savus spēkus. Ko nozīmē - valsts, kas garantē drošību citai valstij, tālāk diskutē raidījuma vadītājs.

Jāzin jau kas tajā līgumā ir, lai gan šaubos, ka tas būs tik atklāti runāts. Galvenais uzsvars ir par to, ka ļoti iespējams, ka būs izvietots citu valstu karaspēks, lai atturētu Krieviju no turpmākās agresijas pret Ukrainu,

saka Slaidiņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

7.augusts 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:40

Jaunākās diskusijas