Šokējoši: Navaļnijs 15 dienu laikā zaudē 8 kg svara

tautaruna.lv 13.aprīlis 2023, 13:15
 
Reuters/Scanpix/LETA
Pēc ievietošanas karcerī Krievijas opozicionāram Aleksejam Navaļnijam atkal saasinājusies nezināma kuņģa slimība. Uz cietumu tika izsaukta mediķu brigāde, taču viņi atteicās viņu ārstēt. Par to tviterī stāstījis advokāts Vadims Kobzevs, vēsta The Insider.

“Navaļnijs, protams, raksta jautrus ierakstus, taču tajos viņš nerakstīs, ka naktī no piektdienas uz sestdienu uz viņa kameru tika izsaukta ātrā palīdzība kuņģa slimības dēļ, kas atkal bija saasinājusies pēc kārtējās sēdēšanas karcerī. Nezināma slimība, kuru nevien neārstē, ” rakstīja advokāts.

Saskaņā ar Navaļnija medicīnisko ierakstu, pēc Kobzeva teiktā, viņš karcerī 15 dienu laikā zaudējis 8 kg svara.

“Paciņas ar medikamentiem, ko viņam sūta māte, kolonija pilnīgi nekaunīgi neizņem no pasta, un tās viņai atdod atpakaļ. Uz jautājumu "Ar ko tad es esmu slims?" kolonijas ārsts viņam atbild: "Ir pavasaris, visiem ir saasinājumi," sacīja advokāts.

Viņš neizslēdza, ka Navaļnijs tiek "indēts", lai viņa veselība pasliktinātos nevis krasi, bet pamazām. "Kādam citam tas var šķist muļķības un paranoja, bet Navaļnijam pēc "Novičok" ne," sacīja Kobzevs.

Viņš sacīja, ka juristi pieprasīs toksikoloģiskos un radioloģiskos pētījumus. Viens no kolonijas darbiniekiem Navaļnijam slepeni stāstījis, ka pret viņu tiek gatavota provokācija ar kameras biedru, raksta Kobzevs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas