Vai Rīgā izmanto bērnus neskaidru ziedojumu vākšanai?

tautaruna.lv 13.aprīlis 2023, 7:00
 
F64
Pie vairākiem galvaspilsētas centriem atkal aktivizējušies ziedojumu lūdzēji, no kuriem daļa vēl nav pilngadīgi. Kā iepriekš aktīvisti stāstījuši, viņi saņem 20% no saziedotās summas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Bērni un jaunieši pārstāv Latvijā reģistrētu biedrību “Blessing for people”. To pagājušā gada otrā pusē dibinājis Rīgā dzīvojošs Ukrainas pilsonis vārdā Dmytro. Globālajā tīmeklī atrodami vairāki šobrīd neaktīvi biedrības “blessing for people” darba piedāvājumi. Tiek meklēts gan personāla menedžeris, gan cilvēku uzrunātājs.

Bez Tabu apmeklē dzīvokli Rīgas centrā, kur teorētiski dzīvo biedrības dibinātājs, taču durvis tā arī paliek neatvērtas. “Blessing for people” joprojām īrē telpas Rīgas centrā.

Atšķirībā no iepriekšējās reizes, kad telpā pulcējas aptuveni 10 jaunieši, šoreiz tur sastopami tikai trīs no darboņiem.

Kāda pilngadīga jauniete, Daniels, kurš pirms mēneša steidza labot savu kolēģu izpļāpāšanos par 20% peļņu, kā arī jaunietis, kurš pirms mēneša sākotnēji piekrita pastāstīt par biedrības mērķiem, taču pēc telefonsarunas ar kādu personu, pēkšņi mainīja savas domas.

Arī šoreiz biedrības dibinātājs nav pieejams. Tiek darīts viss iespējams, lai neļautu iemūžināt it kā labdarības organizācijas telpas. Jaunieši stāsta, ka it kā poļu meitenei jau savākuši piecpadsmit tūkstošus eiro. Tiesa, pārliecināties par saziedotās naudas izlietojumu nav iespējams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas