"Viss valsts liktenis būs atkarīgs no personas vārdā Glorija Grevcova..." Hermaņa ieraksts raisa viedokļu vētru

tautaruna.lv 13.aprīlis 2023, 17:00
 
Gints Ivuškāns/F64
Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 31.maijā un kaislības ar šo amatu un amata pretendentiem sāk bangot.
"Šorīt palasīju Latvijas ziņas un uzzināju, ka vienam prezidenta pretendentam uz šo brīdi esot 49, otram - 51 balss. Tad atkal pa dienu izlasīju, ka Glorija Grevcova vēl domāšot. Tātad sapratu, ka šoreiz to, kurš būs LR prezidents, izlems viens cilvēks.
Viss valsts liktenis būs atkarīgs no personas vārdā Glorija Grevcova. Ok. Forša mums Satversme," raksta režisors Alvis Hermanis.

Aleksandrs: Zelta akcija

Martins: Es arī par šo uzjautrinos kopš vakardienas!))

Artis: Kurš vairāk piesolīs

Agita: Domāju, ja " īstie" spēlētāji vēl nemaz nav iznākuši laukumā.

Dace: varētu pasmieties, bet šinī gadījumā nemaz smiekli nenāk!

Antra: Visu izlems sieviete , kurai tur nebūtu jābūt - smieklīgi un traģiski, ņemot vērā to, kas notiek Ukrainā. Traģiski, ka mums sakodiena savā labā nav.

Gunta: Svarīgākā persona Saeimā

Jau ziņots, ka Saeimas deputāte Glorija Grevcova solās līdz pat balsojumam neatklāt savu izvēli Valsts prezidenta vēlēšanās.

Grevcova 14.Saeimā tika ievēlēta no "Stabilitātei" saraksta, taču pašlaik Saeimā ir vienīgā pie frakcijām nepiederošā deputāte. Tieši viņas balss var būt izšķiroša "Apvienotā saraksta" (AS) virzītā prezidenta amata kandidāta Ulda Pīlēna nonākšanai noskatītajā amatā, ja kopā ar AS nobalso opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei". Kopā šo partiju grupai pašlaik parlamentā ir 50 balsis.

Politiķe aģentūrai LETA pauda, ka apzinās, ka viņas balss var būt "diezgan svarīga". Reizē viņa pieļāva, ka Valsts prezidenta vēlēšanu rezultātu var ietekmēt arī kādi citi deputāti, ja viņi nolemtu neievērot frakciju disciplīnu jautājumā, par kuru kandidātu jābalso. Grevcova atzīmēja, ka nozīmīgākā izšķiršanās būs balsojumā, kurā būs palikuši tikai divi kandidāti ar vislielāko balsu skaitu.

Politiķe atzina, ka "pagaidām neatbalsta" Valsts prezidenta Egila Levita iespējamo atkārtoto kandidēšanu uz amatu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas