"Esmu iemīlējusi latviešu valodu"; krievu tautības sievietes atklāsme saviļņo tviteri

tautaruna.lv 9.aprīlis 2023, 1:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Latvijā valsts valoda ir latviešu. Un tā ir jāzina visiem Latvijā dzīvojošajiem.

"Mana friziere (krieviete, Latvijas pilsone, ar kuru vienojāmies sarunāties tikai latv.valodā, lai viņa uzlabotu savas valodas prasmes) man šodien:"Nezinu, kā Jums tas izdevies, bet esmu iemīlējusi latviešu valodu. Laikam man sen vajadzēja tieši šādu skolotāju," raksta Romija. Ieraksts izpelnījies viarāk kā 200 "like" atzīmes.

Tikmēr daudzus nepilsoņus gaida valsts valodas pārbaudījums.

Jau ziņots, ka bbligātajai valsts valodas prasmes pārbaudes kārtošanai līdz šim pieteikušies 8000 Krievijas pilsoņu, bet tikmēr valsts iestādes jau tagad gatavojas iespējamām tiesvedībām saistībā ar regulējumu par šādas prasības nepieciešamību, izriet no atbildīgo amatpersonu paustā otrdien Saeimas komisijā.

Patlaban spēkā esošā Imigrācijas likuma pārejas noteikumi paredz, ka Krievijas pilsoņiem pastāvīgās uzturēšanās atļaujas ir derīgas līdz 2023.gada 1.septembrim. Ja attiecīgās personas vēlās atkātoti saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļauju, šīm personām cita starpā līdz 2023.gada 1.septembrim ir jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) apliecinājums par valsts valodas apguvi. Iepriekš tika lēsts, ka valsts valodas zināšanas būs jāapliecina ap 17 500 Latvijā dzīvojošiem Krievijas pilsoņiem, vairums no kuriem ir izbijuši nepilsoņi, kuri savulaik izlēmuši nevis iegūt Latvijas pilsonību, bet gan pieņemt Krievijas pilsonību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

9.aprīlis 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:48

Jaunākās diskusijas