"Es savas sievas iekaustu, ja sāk kurnēt," mamma vērš uzmanību uz dāvanā saņemto pasaku grāmatu

tautaruna.lv 4.februāris 2023, 12:00
 
Ekrānuzņēmums / Twitter
"Lasu priekšā un uzduros šai “skaistajai” pasaciņai," meitas mamma pauž sašutumu "Twitterī".

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāda mamma grāmatā pamanījusi pasakas saturu, kuru tur negribētu redzēt.

"Meitai uzdāvināja grāmatu. Lasu priekšā un uzduros šai “skaistajai” pasaciņai. redzēju jau pirms pāris gadiem, bet pēc toreizējās ažiotāžas domāju, ka izņems no tirdzniecības. “Saimnieks iekausta sievu…” @zvaigzneab, jums tiešām šķiet normāli šādu saturu piedāvāt bērniem?"
Izdevniecība ZvaigzneABC, atbidot uz jautājumu, kā ta aizvien var būt pieejama, raksta: "Šī grāmata Zvaigznes grāmatnīcās nav nopērkama. Acīmredzot, kādi eksemplāri ir palikuši kādā atsevišķā grāmatnīcā vai grāmatu pirkšanas/pārdošanas grupās."

Citi "Twitter" lietotāji komentē:

Tofiks: ""7 sievas..ja nejaukas, tad iekausta..sievas saimnieks ir lempis, ja netiek ar to galā..sievai jābūt rāmai un padevīgai" ..no tās pasakas velk tāds arābu/musulmaņu "vaibs", ka maz neliekas + pamanīji, ka uz vāka ir visi iespējamie dzīvnieki, izņemot cūku??"

Jānis: "Es tevi saprotu. Un arī mācību saturs mēdz būt nepiemērots. Dēlam 1. klases mācību grāmatā ir teksts ko zinu no bērnības - "slinkum, slinkum, laid mani vaļā, tevi sitīs, man sāpēs." Pieņemsim, ka tā ir metafora, bet es labi zinu, kas ar to ir domāts."

Kalnu lauva: "Jap, to es jau sapratu, ka visas sū&& pasaciņas, pirms lasīt bērnam, pašai kārtīgi jāizlasa. 1 citu pasaku grāmatu izmetu- tādu pat atdot ne1 nevarēja. Indriķi ar visam politikāņu blēdībām tad jau drošāk lasīt bērnam, aizstājot tikai vārdus noziegumu aprakstos utt."

Martins: "Mani arī šobrīd satrauc, ka grāmatu dēļ sīkais nesāk uzšķērst dzīvniekus un karināt virvju kāpnes pie mēness."

Jānis: "Hmm a kāpēc sašutums ir par saimnieka rīcību, bet tas kā sieva uzvedās, tas ok? Nu risinājums - izmest šamo no mājas. Šķiet dāmas nesaprot, ka uzkundzēties vīram un šamo zāģēt nav ok un NEKAD nenoved pie feministu iedomātās utopijas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas