Mediji: Krievijā grib mainīt galvaspilsētu

tautaruna.lv 4.februāris 2023, 5:00
 
EPA/Scanpix/LETA
Viens no Krievijas gubernatoriem un bijušais senators Eduards Rosels sacīja, ka, lai efektīvi aizstāvētu Krieviju, galvaspilsēta ir jāpārceļ no Maskavas uz citu pilsētu.

Pēc politiķa domām, gala lēmums būtu jāpieņem pretgaisa aizsardzības sistēmas speciālistiem.

Rosels bažījas, ka šobrīd, ņemot vērā karu Ukrainā un Somijas un Zviedrijas plānus pievienoties NATO, Maskava atrodas paaugstināta riska zonā, kad izredzes izmantot kodolieročus pret Krieviju ir kļuvušas reālas.

Pēc viņa domām, mērķējot uz pilsētu, kas atrodas tālāk no rietumu robežām nekā Maskava, pretgaisa aizsardzības sistēma darbosies labāk.

"Atomraķete lido uz Maskavu piecas minūtes, uz Sanktpēterburgu - minūti, uz Kaļiņingradu - minūti. Tagad tas kļūst par realitāti, un, protams, galvaspilsēta jāmaina. Kur? Es domāju, ka Novosibirska ir [piemērotāka]. Tā ir tālāk, tāpēc ir laiks rīkoties. Bet ir jāmaina noteikti," politiķa teikto citē Krievijas mediji.

To, ka Novosibirska varētu kļūt par Krievijas galvaspilsētu, iepriekš atzina arī Federācijas padomes starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Lukins. Kā intervijā 2020. gada septembrī atzīmēja senators, lai efektīvi attīstītu valsti, tās galvenajai pilsētai jāatrodas tuvāk ģeogrāfiskajam centram.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:31

Jaunākās diskusijas