Kurā Latvijas skolā jau mēnešiem ilgi nenotiek matemātikas stundas?

tautaruna.lv 4.februāris 2023, 16:30
 
Ilustratīvs attēls / Romāns Kokšarovs/F64
Valmieras tehnikumā dažādās programmās mācības apgūst vairāk nekā 600 jauniešu. Turklāt visiem ir obligāts arī eksaktais priekšmets – matemātika, un trešajā kursā jākārto valsts pārbaudījums. Tomēr daļai audzēkņu nav notikusi neviena matemātikas stunda – nedz iepriekšējā semestrī, nedz arī, 2023.gadu uzsākot, vēsta "Bez Tabu".
"Mani šokē fakts, ka Valmieras tehnikumā nav matemātikas skolotāja. Mācību priekšmetā, kas ir viens no primārākajiem izglītības sistēmā. Šis ir nopietns signāls par nopietnu problēmu. Vai atbildīgajām institūcijām par to ir nospļauties?" pauž Arta.

“Kopumā matemātiku šobrīd māca četri skolotāji, bet diemžēl 116 matemātikas stundām mums nav izdevies atrast kolēģi,” skaidro Valmieras tehnikuma direktore Vineta Melngārša.

Bez matemātikas apgūšanas atstāti topošie loģistikas darbinieki. Lai arī trūkstošo stundu darba slodze ir neliela - 0,2, tehnikumam tā arī nav izdevies atrast kādu, kurš šo caurumu spētu aizdarīt. Un Melngārša apgalvo, ka ir “izķemmēta” gandrīz visa Vidzeme. “Manuprāt, ir sasniegts kritiskais punkts, kad darba tirgū matemātikas skolotāju vienkārši trūkst.”

“Mēs jau esam krīzē,” situāciju komentē Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Arodbiedrība cer, ka jau drīzumā jaunās izglītības ministres Andas Čakšas vadībā tikšot uzsākta vakanču mazināšanas un jauno pedagogu atbalsta plānu īstenošana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas