Viens no žurnālistiem, kas piedalījies Korāna dedzināšanā Zviedrijā, esot saistīts ar Krievijas propagandas medijiem

tautaruna.lv 27.janvāris 2023, 9:20
 
Scanpicx
Zviedru žurnālists, kurš palīdzējis Rasmusa Paludana protesta rīkošanā, sadarbojies ar Krievijas valstij piederošo propagandas kanālu, raksta Somijas portāls "Helsingin Sanomat".

Incidents noticis sestdien, 21. janvārī, kad korānu dedzinājis Dānijas antiislāmistu partijas "Stram Kurs" ("Cietais kurss") līderis Rasmuss Paludans, kas pēdējās vēlēšanās ieguva 1,8% balsu.

Zviedrijas policija esot atļāvusi akciju pie vēstniecības, bet ne Korāna dedzināšanu, Paludans to sadedzināja vēlāk, netālu no vēstniecības.

Kā ziņo Somijas portāls "Helsingin Sanomat", Rasmuss Paludans esot izteicies, ka atbalstu, tai skaitā finansiālu, saņēmis no viedru žurnālista Čana Frika, kurš iepriekš sadarbojies ar Krievijas valstij piederošo propagandas kanālu "Ruptly".

Otrdien Paludans zviedru laikrakstam "Dagens Nyhete"r sacījis, ka Korāna dedzināšana Zviedrijā nebija viņa ideja. Viņš apgalvo, ka ierosinājums doties uz Zviedriju un sadedzināt musulmaņu svēto grāmatu nācis no Frika un kāda žurnālista, kurš strādā galēji labējā medijā Exakt24.

Toties Friks stāsta tabloīdam "Expressen", ka iepriekš nav zinājis, ka Paludans gatavojas sadedzināt Korānu. Pēc Frika teiktā, viņš mēģināja "dot mājienu", ka Paludanam vajadzētu darīt kaut ko citu, nevis dedzināt Korānu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas