"Drīz būs jāziņo kādas katram bikses kājās", zvejnieki pikti par kārtējo kontroles mehānismu

tautaruna.lv 27.janvāris 2023, 12:00
 
Jānis Vecbrālis / F64
"Nosalušām rokām censties bakstīt telefonā īsziņas kantoros sēdošu VVD klerku izdomājumu dēļ!?", biedrība "Mazjūras zvejnieki" nikni par kārtējo prasību.

Sociālajā vietnē "Facebook" zvejnieku biedrība publicējusi ierakstu, kura saturs liek saraukt uzacis. Biedrība uzskata, ka Valsts vides dienests, nesaskaņojot ar nozares organizācijām, noteikumos par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos ienesis prasību piekrastes zvejniekiem no laivas ziņot par nozvejotu lasi vai taimiņu.

"VVD prasa, lai zvejnieks, jūrā esot, sūta SMS ar laivas numuru, krastā nākšanas vietu un nozveju (katrai zivij savs kods, kas jāatceras). Dārgais VVD, vai saprotiet, ka šāda prasība ir ne tikai neloģiska, bet sliktākos laikapstākļos arī zvejnieka dzīvību apdraudoša!?! Piekrastes zvejnieki pēc atnākšanas krastā raksta info LZIKIS sistēmā par visām nozvejotām zivīm, kādēļ vēl jāpilda VVD kaprīze sniegt īpaši tam ziņas par nozveju?! Vai apjaušat, ka zvejniekiem smagākos laikapstākļos ir BĪSTAMI dzīvībai novērst uzmanību no laivas vadīšanas un nosalušām rokām censties bakstīt telefonā īsziņas kantoros sēdošu VVD klerku izdomājumu dēļ!?"

Valsts vides dienests uz ierakstu reaģējis un komentāros min, ka "MK 296.noteikumu grozījumus izstrādāja Zemkopības ministrija un saskaņoja gan ar VVD, gan zvejnieku organizāciju pārstāvjiem. Apzīmējums "pa sētas durvīm" ir ļoti nekorekts, jo pēc VVD rīcībā esošās informācijas grozījumus bez iebildumiem saskaņojuši arī zvejnieku pārstāvji. Grozījumi pieņemti jau 16.08.2022."

Biedrība norāda, ka pēc viņu rīcībā esošās informācijas tieši VVD bijis grozījuma autors.

Mazjūras zvajnieki jau pieraduši pie nozares nīcināšanas, komentāros raksta:

Ēriks: "Ātrāk vai vēlāk ,zvejniecība tiks iznīcināta ,vai padarīta par pietuvināto privilēģiju."

Andis: "Zvejniecība jau ir iznīcināta pateicoties Eiropai, un šie klauni vel piebeigs piekrastes zvejniekus!"

Andrejs: "Āži par dārzniekiem."

Agnija: "Absurds. Siltos kabinetos sēžot, zvejnieku nesaprast. Paņemiet kādu ierēdni jūriņā."

Mārtiņš: "Kas tas pa murgu?"

Edijs: "Aleluja! Drīz būs jāziņo kādas katram bikses kājās!"

Gatis: "..gaidam selfijus ar taimiņu un lasi...vēlams, lai lasis un taimiņš arī smaida...nez vai VVD rīkos kādus kursus par telefonu apmācību - lai 80-gadīgie opji prastu SMS nosūtīt?"

Mārtiņš: "Valsts vides dienests bet varbūt iebrauciet vienreiz jūrā kopā ar zvejniekiem laivā jūrā, un sāksiet saprast savu prasību jēgu un vietu ?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas