Tauta nikna par Kariņa izteikumiem

tautaruna.lv 27.janvāris 2023, 4:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Saeima izvērtēšanai Ministru kabinetā nodevusi vairāk nekā 10 000 pilsoņu kolektīvo iesniegumu par algu iesaldēšanu augstākajām valsts amatpersonām.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Saeimas Preses dienestā, iniciatīvas autori iesniegumā aicinājuši iesaldēt Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidenta, parlamentāro sekretāru, ministru un Saeimas deputātu algas līdz brīdim, kad būs stabilizējusies ekonomiskā situācija - apturēts inflācijas kāpums, inflācija samazināta līdz samērīgam līmenim, kā arī ir pārvarēta krīze, kas saistīta ar gāzes un elektrības cenu kāpumu.

No šī gada premjera alga kāpj par 52%, pārējiem ministriem - par 42%, savukārt Saeimas priekšsēdētājam - pat par 75%, tikmēr ministriju ierēdņu algām, kuru celšana bija atlīdzības reformas galvenais mērķis, budžetā nauda nav iedalīta.

Valsts prezidents pašreizējo 6260 eiro vietā saņems 7962 eiro, kas ir pieaugums par 27%. Saeimas priekšsēdētājs 4565 eiro vietā saņems 7962 eiro (+75%), Ministru prezidenta alga pieaugs no 5216 līdz 7962 eiro (+53%), parlamenta deputāti 2963 eiro vietā nākamgad saņems 3981 eiro (+34%), ministriem alga pieaugs no 4952 eiro līdz 7052 eiro (+42%), bet parlamentārajiem sekretāriem - no 3841 līdz 6256 eiro (+63%).

Tikmēr vietnē "Twitter" cilvēki neslēpj dusmas par Kariņa izteikumiem saistībā ar algas jautājumu.

Jānis: ko nozīmē "noturēt kompetentus cilvēkus" - viņus tur vispirm svajadzētu dabūt! Bet šobrīd algas ir saceltas nekompetentiem zagļiem.

Maijroze: Interesanti, kādi ir bijuši šo augstāko amatpersonu sasniegumi? Inflācija - 21,8% nabadzības riskam pakļauti 22,5% iedzīvotāju, vidējā neto alga valstī - 1013 eiro Kā par šādiem rezultātiem var celt algas?

Egils: Iesaku sekot Singapūras piemēram, kur valsts galvām algas atkarīgas no valsts ienākumiem. Man nebūtu pretīm, ja pat algas desmitkāršojas tā rezultātā.

Luna: Varbūt jāsāk vienkārši ar debīlas “atskaites sistēmas” likvidēšanu? Lai algu aprēķins zemākai ierēdniecībai, kas dara darbu (un citiem) nebūtu atkarīgs no ministru algas lieluma. Koeficienti, atskaites punkti! Stulbeņi!

Juris: Kariņš kļūdās. Algas jāceļ patiesajiem darba darītājiem, nevis virsbūvei, lai konkursi būtu uz vidējo (idejas ražojošo) ierēdniecību, lai attīrītos no šoferu dēliem, samazinātu apakšējo-tehnisko-apkalpojošo slāni, aizstājot to ar IT. Virsbūve tikai prezentē klerku "saražoto".

Andris: “…galvenais augstākās amatpersonas noturēt…” ir izdomāta sistēma kā,vedot valsti dziļākā ekonomiskā atpalicībā,saņemt par to lielākas algas…sistēmas ieviesējs Kariņa k-gs

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:20

Jaunākās diskusijas