"Latvenergo" pārstāvis skaidro, vai šogad Latvijā var būt situācija, ka trūkst elektrības

tautaruna.lv 10.janvāris 2023, 17:30
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Laikā, kad teju katru nedēļu tiek runāts par dažādu produktu cenu pieaugumu, aktuāls jautājums ir, protams, arī par to, cik daudz maksājam rēķinos par elektrību, gāzi un apkuri. Atsevišķos gadījumos bažas iedzīvotājiem raisījis arī ne vien cenu, bet arī resursu pieejamības jautājums.

2022.gada decembrī ziņu aģentūra LETA vēstīja, ka saistībā ar ļoti mazām elektroenerģijas ražošanas jaudu rezervēm elektroenerģijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" no 14.decembra līdz 16.decembrim aicina patērētājus iespēju robežās taupīt elektroenerģiju pīķa patēriņa stundās.

Toreiz tika arī norādīts, ka elektroapgādes ierobežojumi ir maz ticami. Tiesa, TV24 raidījumā "Uz līnijas" AS "Latvenergo" pārdošanas direktors Uldis Mucenieks skaidrojis, vai jārēķinās, ka nākotnē varētu būt kādi elektroapgādes ierobežojumi.

"Es domāju, ka arī šajā gadā mums ir jārēķinās ar potenciāli šādām situācijām. Tās noteikti veido salikums no vairākiem apstākļiem. Pirmām kārtām, cik daudz elektroenerģijas ražotnes konkrētajā dienā un stundā ir pieejamas arī Baltijā un Skandināvijā, un cik augsts ir patēriņš. Izteikti augstā ziemā noteikti šis risks pieaug," norāda U.Mucenieks.

"Es domāju, ka tas saglabāsies arī šajā gadā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas