Avoti ziņo, ka Putins Āfrikas valstī glabājot milzīgas naudas summas

tautaruna.lv 18.novembris 2022, 16:30
 
Scanpicx
Krievijas prezidenta Vladimira Putina asiņainais karš Ukrainā bija radījis tik daudz ienaidnieku, ka viņam bija jāsagatavojas apvērsuma iespējamībai, slēpjot līdzekļus Centrālāfrikas Republikā, raksta portāls "DailyStar".

Vladimirs Putins ir veicis sagatavošanās darbus gadījumam, ja viņš būs spiests bēgt no Krievijas. Kādā Āfrikas valstī viņš noglabājis miljardiem mārciņu skaidras naudas un zelta, teikts ziņojumos.

Bēgšanas fondā "pazemes noliktavās" Centrālāfrikas Republikā atrodas pārsteidzoša naudas summa 12,5 miljardu mārciņu vērtībā, kuru apsargājot Vāgnera grupa.

Oficiālie Krievijas valsts mediji informējuši, ka Putins, kurš izlaida G-20 samitu Bali, piektdien veltījis laiku, lai runātu ar Āfrikas valsts prezidentu Faustinu Arčandžu Touaderu.

"Prezidenti pauda kopīgu nodomu pastiprināt divpusējo politisko, tirdzniecības un ekonomisko sadarbību, tostarp degvielas un enerģētikas nozarē," teikts Krievijas valdības paziņojumā.

Taču kāds avots sacīja, ka Putina patiesais mērķis šajā zvanā bija pārbaudīt Āfrikas līdera “lojalitāti”.

Putins "deva mājienu par savu iespējamo vizīti tuvākajā nākotnē" galvaspilsētā Bangi.

Tiek izteikta versija, ka Putins "uzskata Centrālāfrikas Republiku par vienu no divām iespējām evakuācijai ārkārtas situācijā sev un saviem tuviniekiem ārpus Krievijas Federācijas teritorijas".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas