Piontkovskis: Ja blogeru vēstītais par notikumiem Hersonā ir taisnība, karš Ukrainā ir beidzies

Portāls nra.lv 11.novembris 2022, 13:30
 
SCANPIX
Andrejs Piontkovskis ir Hadsona institūta zinātniskais līdzstrādnieks, kurš dzīvo Vašingtonā. Viņš ir viens no nopietnākajiem un šobrīd pasaulē populārākajiem putinologiem.

Viņa jaunākais ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter" Ukrainas atbalstītājiem liek gavilēt. A. Piontkovskis tvītā raksta: " Ja viss, ko šobrīd par Hersonu ziņo desmitiem blogeru, ir taisnība, karš ir beidzies. Interesanti, vai Kabajeva paspēs līdz rītam salaulāties ar fīreru, bet Šapiro nogalināt visus savus septiņus bērnus".

Notikumi Hersonā tiešām attīstās ļoti strauji un ziņas ir pretrunīgas. Aizvakar Šoigu bija pavēlējis Krievijas armijai atstāt Hersonu, bet Ukrainas izlūkdienests ziņoja, ka nekāda kustība nav manāma.

Vakar vakarā videouzrunāa Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja ka Ukrainas bruņotie spēki ir atbrīvojuši no krievu okupācijas vēl 41 apdzīvotu vietu Hersonas apgabalā.

"Šodien mums ir labas ziņas no dienvidiem. Ukrainas karogu skaits, kuri atgriežas savā likumīgajā vietā notiekošās aizsardzības operācijas ietvaros, jau ir vairāki desmiti. 41 apdzīvota vieta ir atbrīvota. Paldies visiem mūsu varoņiem, kuri nodrošina šo virzīšanos uz priekšu," sacīja prezidents.

Krievijas mediji šodien publicējuši fotogrāfijas un video, spriežot pēc kuriem sagrauts Antonovkas tilts Hersonas apgabalā.

Laikraksta "Komsomolskaja Pravda" žurnālists Aleksandrs Kocs ziņo, ka krievi tiltu uzspridzinājuši, atstājot Hersonu un pārceļoties uz Dņepras kreiso krastu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:54

Jaunākās diskusijas