Cilvēki pārskaitušies: Slepkavām piespriež "pagrābt lapas"

tautaruna.lv 11.novembris 2022, 19:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Zemgales rajona tiesa piespriedusi sabiedriskos darbus divām personām par suņa nogalināšanu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētie 2021.gada 17.septembrī Dobeles novada dzīvoklī nolēma nogalināt citai personai piederošu aptuveni piecus gadus vecu bezšķirnes suni.

Īstenojot noziedzīgo nodomu, viena no personām satvēra dzīvnieku un ar rokām piespieda to pie grīdas. Tajā pat laikā otra apsūdzētā persona paņēma nazi un izdarīja trīs dūrienus suņa krūškurvī, pēc kā suns izrāvās no satvēriena, izvairoties skraidīja pa istabu un mēģināja izlekt pa istabas logu, bet tas neizdevās, jo kāds no apsūdzētajiem dzīvnieku uz palodzes notvēra un ievilka atpakaļ istabā.

Turpinot noziedzīgās darbības, viena no apsūdzētajām personām sunim ar naža spalu vienu reizi iesita pa galvu, pēc kā dzīvnieks aizmuka izlecot pa logu.

Gūto traumu rezultātā tajā pašā dienā iestājās suņa nāve.

Tiesa vienai personai piesprieda 280 stundas sabiedrisko darbu un atņēma tiesības turēt visu sugu dzīvniekus uz četriem gadiem. Otrai apsūdzētajai persona tiesa piesprieda 270 stundas sabiedrisko darbu un atņēma tiesības turēt visu sugu dzīvniekus uz četriem gadiem.

Šis spriedums ir radījis, maigi sakot, cilvēkos neizpratni.

Daži viedokļi no "Twitter":

Elvis: Mēnesis sabiedriskie darbi. Vai tiešām šāds sods ir piemērots slepkavām? Tiešām nesaprot, ka kropļi kas tā var izdarīt dzīvniekiem, mierīgi to dara vai darīs arī cilvēkiem?

Elita: kādi, bļac, sabiedriskie darbi?? lapas grābt? šie sūdainie slepkavas ir jāliek cietumā uz ilgiem gadiem! kas tās, ellē ratā, par tiesām??

Aivars: Vienīgais, ko var izdarīt - nopublicēt spriedumu, nosaucot noziedzniekus vārdā. Lai viņus zin vārdā, pēc izskata. Tici, tas nebūs viegls sods. Tiesu prakse mainīsies. Pie tā tiek nopietni strādāts.

Lola: Kāds sakars sabiedriskajam darbam? Suni moka un nonāvē un par to tik ielas jāpaslauka? Vajadzēja viņiem piespriest tādu pašu sodu, kā šie izpildījās ar nabaga suni.

Jolanta: Tas ir kaut kas drausmīgs, ka joprojām turpinās tie smieklīgie sodi dzīvnieku mocītājiem un slepkavām. Kamēr nebūs reāli cietumsodi, nekas nemainīsies.

Zaiga: Un vēl es nesaprotu, kas ir šī necilvēka kaimiņi....kas kaut ko tādu pieļauj....tāds ļaunums nerodas uz līdzenas vietas pirms tam baltam un pūkainam cilvēkam. Sabiedrības vienaldzība ir pretīga.

Oskars: Kropļi. Kāds sabiedriskais darbs? Reāls cietumsods jādod! Un pirms tam visa redele jāizdauza bez anestēzijas!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:16

Jaunākās diskusijas