Kabajevas māja Šveicē tika izlikta pārdošanā par iespaidīgu summu

tautaruna.lv 13.oktobris 2022, 19:30
 
Scanpicx
Māja Šveicē, kuru, domājams, izmantojusi Alīna Kabajeva, ir izlikta pārdošanā par 75 miljoniem Šveices franku (aptuveni 75,5 miljoniem ASV dolāru). Tā raksta izmeklēšanas centrs "Dossier", kura žurnāliste sazinājās ar nekustamo īpašumu firmu.

Kabajevu dēvē par Krievijas prezidenta Vladimira Putina bērnu māti, par ciešām attiecībām ar prezidentu pret viņu noteiktas starptautiskas sankcijas.

Māja atrodas vienā no bagātākajām pašvaldībām Šveicē un pasaulē. Tās saistību ar Kabajevu minējis laikraksts "The Wall Street Journal", kurš rakstīja, ka vingrotāja tur dzīvojusi rezidencē Lugāno un villā ar helikopteru laukumu. Žurnālistam "Dossier" atklāja, ka pašvaldībā ir tikai viena šāda vieta.

Tā atrodas Rampe de Cologny blakus mājai, kas agrāk piederēja Vladimira Putina draugam Genādijam Timčenko. Šī zeme ir daļa no īpašuma ar nosaukumu "Villa Hauterive". Tagad īpašums ir sadalīts divās daļās: viena no tām agrāk piederēja Šveices prezidentam Gustavam Adoram, bet pēdējos gados īpašnieki bija no Saūda Arābijas. Otra, kurā Kabaeva uzturējās, saskaņā ar dokumentiem, pieder finansistam Pjēram Alēnam Foljē un viņa sievai Vangai Linai.

"Dossier" korespondents mēģināja iegādāties māju, uzdodoties par palīgu baņķierim, kurš meklē mājokli Ženēvas ezera krastā. Nekustamo īpašumu pārdevējs runāja par nekustamo īpašumu, līdz viņam tika jautāts, vai šī māja ir saistīta ar Kabajevu. Jautājums palika neatbildēts, un drīz vien mākleris ziņoja, ka objekts izņemts no pārdošanas. Neilgi pēc oficiāla žurnālista pieprasījuma pārdošanas sludinājums tika izņemts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas