Hermanis iesaka skolās krievu valodas vietā turpmāk mācīt ukraiņu valodu

tautaruna.lv 13.oktobris 2022, 14:15
 
F64 Photo Agency
Jaunā Rīgas teātra (JRT) režisors Alvis Hermanis sociālajā tīklā facebook publicējis ierakstu, kurā velta cildinājuma vārdus Ukrainai.
"Šī fotogrāfija atgādina renesanses vecmeistaru gleznu," tā pie sociālajā tīklā facebook publicētā attēla, kurā redzami karavīri Ukrainā, raksta A.Hermanis.

"Taču Ukrainā notiekošais patiešām arī ir Eiropas renesanse. Tie ir jauna tipa cilvēki. Daudzās nozīmēs. Vecā Eiropā ir pagātne un Eiropas civilizācijas centrs tālāk būs Ukrainā. Ieteiktu Latvijas skolās krievu valodas vietā turpmāk mācīt ukraiņu valodu," norāda režisors.

Jau vēstīts, ka režisors vairākkārt publiski izteicies par notikumiem Ukrainā, kā arī publiski cildinājis ukraiņu tautu.

"23.februārī, dienu pirms iebrukuma, galvenais krievs stāstīja visai pasaulei pa televizoru, ka ukraiņi un krievi esot viena un tā pati tauta.Paiet pusgads un redzams, ka vispār viss otrādi.Ukraiņi - apbrīnojami drosmīgi, brīvi, dzīvespriecīgi, asprātīgi, varonīgi.Krievi - nu jūs paši redzat.Vispār nevienas kopīgas īpašības. Atkal Putins kaut ko saputrojis," sociālajā tīklā facebook publicētajā ierakstā norāda A.Hermanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas