Pētījums atklāj, kādēļ cilvēki skūpsta laikā visbiežāk galvu noliec pa labi

tautaruna.lv 11.septembris 2022, 19:30
 
Ilze Zvēra / F64
Tas, kā tiek noliekta galva skūpsta laikā, ir vairāk saistīts ar instinktu, nevis skūpstīšanās stilu. Galvas noliekšanai pa labi ir pamatots iemesls, liecina nesen veikts pētījums, raksta portāls "Postemees".

Lielbritānijas Batas universitātes pētnieki pētīja 48 precētus pārus, kas dzīvo Bangladešā, lai apkopotu informāciju par mīlētāju skūpstīšanās paradumiem sabiedrībā, kas netiek uzskatītas par Rietumu valstīm.

Bangladešas iedzīvotāji bija ideāli piemēroti, lai pētītu visdabiskāko skūpstīšanās veidu, jo viņiem nav atļauta skūpstīšanās pārraidīšana televīzijā, tāpēc viņus neietekmē tur redzētais.

Kopumā tika konstatēts, ka divas trešdaļas Bangladešas pāru - neatkarīgi no tā, vai viņi uzsāka skūpstu vai nē - pagrieza galvas pa labi. Vīrieši uzsāka skūpstu 15 reizes biežāk nekā sievietes, un sievietes nolieca galvas, lai atbilldētu.

Pamatojoties uz saviem atklājumiem, pētnieki uzskata, ka galvas noliekšana skūpstīšanās laikā ir saistīta ar dominējošo roku, izskaidrojot, kāpēc visizplatītākā ir noliekšanās pa labi.

Turklāt tas attiecas uz laiku, kad cilvēks vēl ir mātes vēderā. Galvas pagriešana ir viena no pirmajām norisēm, kas tiek pamanīta auglim - jau dzemdē var novērot, ka priekšroka tiek dota galvas pagriešanai pa labi, raksta StudyFinds .

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas