"Nirvana" uzvar tiesas prāvā pret "Nevermind" mazuli

tautaruna.lv 11.septembris 2022, 18:30
 
Scanpicx
Prasību sākotnēji 2021. gada augustā iesniedza Spensers Eldins, apsūdzot grupu bērnu seksuālā izmantošanā, raksta portāls "People".

Nirvana ir uzvarējusi tiesas prāvā par albuma "Nevermind" vāka noformējumu.

ASV apgabala tiesnesis Fernando Olguins noraidīja tiesas prāvas pieteikumu par bērnu pornogrāfiju, ko iesniedza Spensers Eldens, vīrietis, kurš 1991. gada albuma vāka noformējumā tika fotografēts kā zīdainis, pamatojoties uz to, ka viņš pārāk ilgi gaidīja, lai iesniegtu prasību.

"Īsāk sakot, tā kā ir neapstrīdams, ka [Eldens] neiesniedza sūdzību 10 gadu laikā pēc pārkāpuma atklāšanas... tiesa secina, ka viņa prasība ir novēlota," raksta Olgīns saskaņā ar Rolling Stone.

Ekrānuzņēmums

"Tā kā prasītājam bija iespēja novērst trūkumus savā sūdzībā par noilgumu, tiesa ir pārliecināta, ka būtu veltīgi dot prasītājam ceturto iespēju iesniegt sūdzību ar grozījumiem," turpināja tiesnesis.

Bērts Deikslers, Nirvana jurists, īsi pēc tam sacīja PEOPLE: "Mēs esam gandarīti, ka šī bezjēdzīgā tiesas prāva ir nonākusi līdz taisnīgam noslēgumam."

Eldens lūdza atlīdzināt 150 000 ASV dolāru zaudējumus, kā arī advokāta honorārus. Eldens arī apsūdzēja rokerus par nespēju pasargāt viņu no seksuālas izmantošanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

11.septembris 2022

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas