Viļņas iedzīvotāji izsauc policiju, viņus nogurdinājušas islāma lūgšanas

tautaruna.lv 11.septembris 2022, 14:30
 
Scanpicx
"Aizveriet logus" - šādu ieteikumu Lietuvas galvaspilsētas Smoļenskas ielas iedzīvotāji saņēma no Islāma kultūras un izglītības centra vadītāja Aleksandra Beganska, raksta portāls "Lrytas.lt".

Vēl karstajā laikā, kad Islāma kultūras un izglītības centrs atvēra logus un piecas reizes dienā no rīta līdz vēlam vakaram atskanēja runātu lūgšanu un dziedājumu skaņas, tāpēc apkārtējie iedzīvotāji neizturamo trokšņu dēļ izsauca policiju.

Līdzās esošo namu iemītnieki neiebilst pret lūgšanām, kas notiek dienas laikā, visvairāk traucējot lūgšanas, kas norisinās nakts laikā.

"Kad viņi dienā lūdzas, mani tas tiešām netraucē, bet naktī ir miera laiks, ko nosaka likumi un noteikumi," sacīja Viļņas sieviete. To viņa vairākkārt mēģināja skaidrot arī pašam A. Beganskam, taču nekas nemainījās.

"Jaunās ģimenes audzina bērnus, un ir ļoti grūti iemidzināt mazos, kad viņi ir pamodušies nakts vidū, " viļņietis stāstīja, ka lūgšanas pa skaļruni var saklausīt ne tikai viņa dzīvoklī, bet tās dzirdējuši arī tālāk dzīvojošie kaimiņi.

Centra vadītājs apliecināja, ka viņiem dots norādījums nelietot skaļruni vismaz naktī un vēlu vakarā, cerībā, ka visas problēmas atrisināsies, kad karstums rimsies. "Tagad mēs trokšņojam mazāk nekā mašīna, kas brauc pa ielu", apliecināja A. Beganska un atgādināja, ka ir arī sūdzības par baznīcu zvanu skaņām.


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas