"Vislielākais ļaunums sēž Daugavpilī", Vladislava pastāsta par bērnību krieviskā vidē

tautaruna.lv 17.augusts 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums
Par bērnību Daugavpilī, ģimenes krievisko vidi un savu uzskatu maiņu Latvijas Televīzijas rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" stāsta Vladislava Romanova.

Vladislava uzauga ģimenē ar krieviskām vērtībām un mentalitāti, viņas nākotne tika sasitīta ar mācībām Sanktpēterburgā līdz brīdim, kad skolā mācīt uzsāka latviešu valodas skolotāja - latviete, kura inteliģenti atklāja skolēniem latviskās vērtības un kultūru. Pēc šīs skolotājas ienākšanas Vladislavas dzīvē, viņas uzskati par Latviju un norisēm savā pilsētā mainījās.

Tēvs, būdams Latvijas pilsonis, neieredzēja savu valsti un atbalstīja Krieviju, Vladislava neslēpj sašutumu, ka viņš aizvien nav iemācījies latviešu valodu.

"Viņam [tētim] burtiski riebās viss, kas ir saistīts ar Latviju, latvisko, ar Latvijas tradīcijām, vērtībām." Ģimenē tika lietoti tādi izteicieni kā "stulbā Latvija", stāsta jaunā sieviete.

Viņasprāt, lielākā Daugavpils problēma ir tā, ka tā neskatās ārpus sava burbuļa, "lielākais ļaunums sēž tajā Daugavpilī".

"Vispār satikt latvieti Daugavpilī, kurš runās ar tevi latviski, - tas ir diezgan izaicinoši, jo pat Daugavpils latvieši ļoti labi pārvalda krievu valodu un līdz ar to nedomā ne par valodu, ne vispār latvisko vidi, " saka Vladislava.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas