Atklāj, cik briesmīgi patiesībā tiek piesārņota Daugava

tautaruna.lv 17.augusts 2022, 7:00
 
Gints Ivuškāns/ F64
Rīga, Daugavas krasts pie pagrieziena uz Voleriem. Šajā vietā ir būtiska problēma – notekūdeņu iepludināšana Daugavā, turklāt kopā ar atkritumiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Sastaptie makšķernieki atklāj, ka zivju vietā nereti nākas izvilkt tamponus, biksīšu ieliktnīšus, mitrās salvetes un citus upē iepumpētos “labumus”.

Salīdzinot ar situāciju pirms trim gadiem, Daugavā novadīto neattīrīto notekūdeņu apjoms caur avārijas izlaidēm ir būtiski samazinājies, to uzsver Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors Kalvis Avotiņš.

Tiesa gan, dienests uzreiz arī akcentē nupat saņemtos oficiālos datus par šī gada pirmo pusi. Proti, 2022.gada pirmajos sešos mēnešos Daugavā iepludināts tikpat liels apjoms neattīrīto notekūdeņu kā pērn visa gada laikā.

Gluži kā pirms trim gadiem arī tagad pie pagrieziena uz Voleriem vaininieku ailītē biežāk locīts uzņēmuma “Rīgas ūdens” nosaukums, kas vēl joprojām apgalvo - par situāciju zinām, risinājuma tik ātri nebūs.

Sandris Vanzovičs
“Rīgas ūdens” pārstāvis

"Rīgā joprojām pastāv, daudzviet pastāv kopīgā sadzīves kanalizācija un lietus ūdens novadīšanas sistēmas, kā tam nevajadzētu būt. Šādās te trakās dienās, lai mēs neapdraudētu šo bioloģiskās attīrīšanas ciklu, tad mēs esam spiesti attaisīt avārijas izlaides."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:54

Jaunākās diskusijas