Miljonārs no Latvijas ASV izdara pašnāvību

tautaruna.lv 17.augusts 2022, 12:15
 
Ekrānšāviņš no video MIXTV
Investīciju baņķieris Maskavas naktskluba Soho Rooms līdzīpašnieks un miljonārs Dens Rapoports Vašingtonā izdarīja pašnāvību. Par to savā Telegram kanālā paziņoja žurnāliste un bijusī Tatler apskatniece Junija Pugačova.

"Maskavas kluba Soho Rooms līdzīpašnieks, viens no pirmajiem emigrantiem, kurš privatizācijas buma laikā ieradās Krievijā un ieguva bagātību biržā, pirms atņēma sev dzīvību, izlaida parkā savu suni ar naudu un pirmsnāves zīmīti. Viņam bija 52 gadi," rakstīja Junija.

Dens Rapoports ir dzimis Latvijā. 1980. gadā viņa ģimene pēc politiskā patvēruma saņemšanas emigrēja uz ASV un apmetās uz dzīvi Hjūstonā, kur jaunietis ieguva izglītību.

Pēc universitātes beigšanas Rapoports ieradās Krievijā un sāka strādāt par finanšu analītiķi pirmajā Krievijas un Amerikas kopuzņēmumā naftas ieguvei. Dens vēlāk ieņēma vadošus amatus vairākās Krievijas finanšu institūcijās. 2007. gadā viņš kopā ar partneri Maskavā atvēra klubu Soho Rooms, kas vēlāk kļuva par vienu no veiksmīgākajiem.

2012. gada jūnijā Rapoports atgriezās ASV: saskaņā ar baumām viņam bija jāpamet Krievijas Federācija saistībā ar opozīcijas (proti, Alekseja Navaļnija) atbalstu. Viņš nopirka savrupmāju Vašingtonā, kur apmetās uz dzīvi kopā ar sievu modeli Irinu un diviem bērniem.

Pēc šķiršanās Rapoports nolēma pārcelties uz Ukrainu, uz Kijevu, kur atkal darbojās ar banku sfērā.

2017. gada aprīlī, tikai nepilnu desmit gadu laikā, Soho Rooms tika slēgts.

Intervija ar Denu Rapoportu Latvijā Radio Baltkom krievu valodā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas