Kalniete atklāj, par ko baumo Eiropas Parlamenta gaiteņos

tautaruna.lv 18.jūnijs 2022, 5:00
 
Rūta Kalmuka/F64
Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas Sandra Kalniete facebook ierakstā atklāj, par ko šobrīd intensīvi naumo EP gaiteņos.

"Šodien Ukrainas parlamenta Rada priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks klātienē uzrunāja Eiropas Parlamentu. Viņa runu daudzkārt pārtrauca ilgstoši aplausi, īpaši atbalstot viņa aicinājumu 24.jūnija Eiropas Padomē piešķirt kandidātvalsts statusu Ukrainai. Jā, tas ir jādara, taču EP gaiteņos pieaug baumu intensitāte par dažu valstu diskrētām konsultācijām, kā izvairīties no šī lēmuma pieņemšanas.

Kā man paskaidroja kāds augsts franču ierēdnis - “Mēs nevēlamies nepatikšanas ES”.

Tāpēc Latvijai, Baltijas valstīm ir intensīvi jāstrādā, lai apvienotu spēcīgu ES valstu grupu, kas izdarītu spiedienu uz izvairīgajām valstīm un tās pārliecinātu, ka šāds lēmums ir ES morālais pienākums. Tas ir mazākais, ko varam darīt, jo katru mēnesi ES pārskaita Putina kara mašīnai 40 miljardus eiro par enerģijas resursiem. Faktiski mēs finansējam Putina karu. Pat apsolīto smago ieroču piegādes nepiedodami kavējas, bet tikmēr mirst ukraiņu karavīri un civiliedzīvotāji, aviācija un artilērija posta Ukrainas zemi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas