Neticams stāsts! Mariupolē izglābj 5 dienas vecu zīdaini

tautaruna.lv 15.maijs 2022, 19:09
 
Reuters/Scanpix/LETA
Ukrainas pilsētā Mariupolē, kur simtiem cilvēku nākas ciest kara dēļ dažreiz ir pārsteidzoši izglābšanās stāsti. Par vienu no tiem sociālajos tīklos pastāstīja žurnālists Oļegs Uščenko.

Pēc viņa teiktā, nesen Mariupoles slimnīcas pagrabā, kur slēpās cilvēki, tika nogādāts 5 dienas vecs mazulis.

Cilvēki nolēma, ka viņš ir vienīgais, kurš izdzīvoja zem drupām pēc tam, kad augstceltnē trāpīja bumba, raksta portāls Fakti.

Trokšņos un sprādzienos vidū ārsts pat uzreiz nesaprata, kādu pacientu izglābis.

Mazulis tika nogādāts pie sievietēm, kurām drīz jādzemdē. Tur mazulis tika nomazgāts un pabarots ar krūti. Pirmajā dienā viņam kļuva labāk. Otrajā - sliktāks. Trešajā - vēl sliktāk. Veicot detalizētu bērna apskati, izrādījās, ka viņam ir apdegumi. Tāpēc dakteris godīgi pateica, ja nevedīsim uz apdegumu nodaļu, jāsagatavo apavu kaste (bērēm).

Otrajā reizē mazuli izglāba vīrietis, kurš, riskējot ar savu dzīvību, aizveda bērnu uz apdegumu nodaļu. “Atved viņu uz apdegumu nodaļu, sāk kārtot visas lietas, un te medmāsa atcerējās, ka viņiem ir jaunā māmiņa ar apdegumiem, kura trako, jo pirms desmit dienām dzemdēja puiku, bet dzemdību procesa beigās trāpīja raķete, viņa zaudēja samaņu apdegumu dēļ. Un viņa nezina, kas notiek ar viņas dēlu. Pēc pāris minūtēm jaunā māmiņa raudādama jau bija piespiedusi savu pirmo mazuli pie krūtīm, ”stāsta žurnālists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas