Kremļa padomnieks un viņa ģimene atrasti miruši greznā Maskavas dzīvoklī

tautaruna.lv 23.aprīlis 2022, 15:32
 
Ekrānuzņēmums
Bijušais Krievijas "Gazpromban" viceprezidents Vladislavs Avajevs (51) atrasts miris savā dzīvoklī. Tur izmeklētāji atrada arī viņa mirušo sievu (47) un meitu (13), ziņo portāls "Bild".

Multimiljonāra šoferis sazvanījis Vladislava Avajeva meitu Anastasiju Avajevu (26) pēc tam, kad neviens neatvēra ģimenes grezno Maskavas dzīvokli. Ap pusdienlaiku atrada Vladislava, viņa sievas Jeļenas un tikai trīspadsmitgadīgās meitas Marijas līķus.

"Es dzirdēju trīs šāvienus un kliedzienus. Sākumā man šķita, ka tas ir salūts,» laikrakstam "Daily Mail" stāstījusi kaimiņiene Kristīna. Policija uzskata, ka bijušais "Gazprombank" vadītājs vispirms ar pistoli nošāvis savu ģimeni, bet pēc tam nošāvies pats.

51 gadu vecais vīrietis tikai nesen bija pametis pretrunīgi vērtēto banku. Daudzstāvu nama 14. stāva dzīvoklī tika atrasti 13 ieroči. Pēc meitas Anastasijas domām, durvīm vajadzēja būt aizslēgtām no iekšpuses. Tiek ziņots, ka viņas tēvam pistole joprojām bija rokā, kad viņš tika atrasts.

"Gazprombank" ir galvenais Krievijas naftas un gāzes maksājumu kanāls. Banka jau iepriekš ir veikusi darījumus ar tuviem Putina līdzgaitniekiem. Tā bija iesaistīta vairākos naudas atmazgāšanas skandālos Eiropā. Tā kā banka netika izslēgta no maksājumu tīkla Swift, tā tiek uzskatīta par galveno kanālu, caur kuru, Rietumvalstīm norēķināties par enerģiju no Krievijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas