"Divus gadus nebija iesnu un klepošanas"; Reinika novērojums par maskām izraisa diskusiju

tautaruna.lv 23.aprīlis 2022, 11:48
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Mūziķis Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar novērojumu par savu veselību kopš ieviesti atvieglojumi maksu nēsāšanai Covid-19 izplatības ierobežošanai.

L. Reiniks ierakstā pauž, ka masku nēsāšana publiskās vietās Covid-19 ierobežošanai iepriekš samazinājusi arī citu vīrusu izplatību un pasargājusi no apaukstēšanās.

"Divus gadus nebija iesnu un klepošanas. Kā masku nav, tā hau- vecās lietas atpakaļ ar orķestri un salūtu. Sakritība? Nedomāju...Bet nu siltums ārā mānīgs," raksta mūziķis.

Reinika ierakstu komentējuši daudzi soctīklu lietotāji, kuri ne tikai pauž viedokli par Reinika novērojumu, bet arī dalās ar savu pieredzi.

"Jā. Tagad kaut kāds draņķis apkārt klejo. Nav C19. Aizlikts deguns. Krekšķis. Neliela temp," piekrīt komentētājs.

"Jā, viens pēc otra krīt ar standarta saslimšanām," novērojusi Indra.

"Man arī līdzīgi, pirms lieldienām nogazos ar temp. 38 uz augšu, šodien dēla bernu dārza čatā arī daudzi raksta ka ir starp kritušajiem. Bet tas parāda vienu, maskas stradā!" - ar savu pieredzi dalās Jānis.

"Es esmu priecīga, ka maskas nav jānēsā. Jo tas ir tikai normāli, ka ir vīrusi, kuri tiek pārslimoti. Toties beidzot var redzēt cilvēku sejas," citās domās ir Agnesīte.

"Es arī priecājos, jo žēl , bet imunitāte pret rinovīrusiem, adenovīrusiem utt.. veidojas tos pārslimojot.Nav labi, dzīvot sterilā vidē!"- uzskata Rebeka.

"Piecgadniece visu pandēmijas laiku nebija slimojusi... tagad, kad kovida vairs nav un vecāki bez sirdsapziņas pārmetumiem uz dārziņu sūta bērnus ar iesnām un klepu, mana princese sēž mājās, jo saslimusi. Esmu dusmīga, lai neteiktu skarbāk," raksta Indra.

"Nekāda sakritība. Tāds laiks tagad. It kā silts, bet īstenībā dzestrs," uzskata Zig.

Jau vēstīts, ka lai arī Covid-19 izplatības riski ir būtiski mazinājušies un lielākā daļa pandēmijas ierobežojumu kopš 1.aprīļa ir atcelti, tomēr gandrīz katrs piektais jeb 19% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sabiedrisku vietu iekštelpās turpina nēsāt sejas maskas, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra aptaujā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas